Harbhajan Singh, Kamran Akmal'a Irkçı 'Sih Şakası' Üzerine Tarih Dersi Verdi ve Özür Diledi

amazing

New member




Eski Hindistan kriket oyuncusu Harbhajan Singh, eski Pakistan kriket oyuncusu Kamran Akmal'ın şu anki Hindistan Takımı yıldızı Arshdeep Singh hakkında yaptığı ırkçı yoruma tahammül edecek durumda değildi. Hindistan, New York'taki gergin T20 Dünya Kupası 2024 karşılaşmasında Pakistan'la karşı karşıya gelirken, Akmal, Arshdeep'e ırkçı bir “Sih” şakası yaptı ve Habersu sosyal medyada viral oldu. Video Harbhajan'ın dikkatini çekince, topaç sosyal medyayı kullanarak eski Pakistanlı kaleciyi patlatırken ona tarih dersi de verdi. Akmal daha sonra bir özür yayınladı.

Harbhajan tarafından yeniden yayınlanan bir Haberda Akmal, ARY News'teki bir panelin parçasıydı. Gösteri sırasında Arshdeep'in dini hakkında tartışmalı bir açıklama yaptı ve “Kuch bhi ho sakta hai… 12 baj gaye hai (Her şey olabilir. Zaten 12 oldu)” dedi.

Onun sözleri Harbhajan'a pek uymadı ve Arshdeep hakkındaki sözleri nedeniyle Kamran'ı azarladı ve X'e şöyle yazdı: “Lakh di laanat tere Kamraan Akhmal.. Pis ağzını açmadan önce Sihlerin tarihini bilmelisin. Biz Sihler seninkini kurtardık.” Anneler ve kız kardeşler, işgalciler tarafından kaçırıldıklarında saat her zaman saat 12'ydi. Yazıklar olsun… Biraz minnettar olun.”



Lakh di laanat tere Kamraan Akhmal.. Pis ağzını açmadan önce Sihlerin tarihini bilmelisin. Biz Sihler, işgalciler tarafından kaçırılan annelerimizi ve kız kardeşlerimizi kurtardık, saat her zaman saat 12'ydi. Yazıklar olsun… Biraz şükran duyun @KamiAkmal23
— Harbhajan Türbancısı (@harbhajan_singh) 10 Haziran 2024
Akmal, yapılan yorumdan derin üzüntü duyduğunu belirterek Harbhajan ve Sih toplumundan özür diledi. “Son yorumlarımdan derin pişmanlık duyuyorum ve @harbhajan_singh ile Sih topluluğundan içtenlikle özür diliyorum. Sözlerim uygunsuz ve saygısızdı. Dünyanın her yerindeki Sihlere büyük saygım var ve asla kimseyi incitmek niyetinde değilim. Gerçekten üzgünüm.”



Son yorumlarımdan derin pişmanlık duyuyorum ve içtenlikle özür diliyorum @harbhajan_singh ve Sih topluluğu. Sözlerim uygunsuz ve saygısızdı. Dünyanın her yerindeki Sihlere büyük saygım var ve asla kimseyi incitme niyetinde değilim. Gerçekten üzgünüm. #Saygı #Özür dilerim

— Kamran Akmal (@KamiAkmal23) 10 Haziran 2024
Maça gelince Pakistan kurayı kazandı ve Hindistan'ı vuruşa soktu. Ancak yıldız açıcılar Virat Kohli (4) ve Rohit Sharma (13) büyük puanlar alamayınca Hintli vurucular bu zorlu yüzeyde işleri yapamadılar. Rishabh Pant (31 topun 42'sinde, altısı dörtlü) farklı bir sahada oynuyor gibi görünüyordu.

Axar Patel (18 toptan 20'si, iki dörtlü ve altılı) ve Suryakumar Yadav (sekiz toptan yedisi, dörtlü) ile yararlı ortaklıkları vardı. Ancak alt orta sıra, bu kadar zorlu bir sahada sayı yapma baskısı altında çöktü ve Hindistan, 19 overda sadece 119 sayı atabildi.

Haris Rauf (3/21) ve Naseem Shah (3/21) Pakistan'ın en iyi bowling oyuncularıydı. Muhammed Amir iki kafa derisi alırken, Shaheen Shah Afridi bir tane aldı.

Koşu takibinde Pakistan daha ölçülü bir yaklaşım benimsedi ve Muhammed Rizwan (44 topun 31'i, dört ve altı topla) bir ucunu sabit tuttu. Ancak Bumrah (3/14) ve Hardik Pandya (2/24), kaptan Babar Azam (13), Fakhar Zaman (13), Shadab Khan (4), Iftikhar Ahmed'in (5) önemli wicket'lerini de aldılar ve bu da liderliği korudu. Pakistan üzerindeki baskı devam ediyor. Finalde 18 tura ihtiyaç duyulduğunda Naseem Shah (10*) Pakistan adına yarışı kazanmaya çalıştı, ancak Arshdeep Singh (1/31) Pakistan'ın altı koşu geride kalmasını sağladı.

Bumrah, maçı kazandıran büyüsüyle 'Maçın Oyuncusu' ödülünü aldı.

ANI Girişli




Bu makalede bahsedilen konular