Fransızlar mültecilerin boğulmasını izlemiş: 15 kere yapılan yardım davetine kayıtsız kalmışlar

Emekli

New member
Fransızlar mültecilerin boğulmasını izlemiş: 15 kere yapılan yardım davetine kayıtsız kalmışlarDüzensiz göçmen sorununu çözmek için somut rastgele bir adım atmayan Avrupa ülkelerinin aksine cinayet iştiraki yaptıklarına yönelik yeni bir delil daha ortaya çıktı. Geçen sene 24 Kasım tarihinde Manş denizinde hayatını kaybeden 27 göçmene ait Fransız polisinin hazırladığı bir raporun basına sızması fecî gerçeği ortaya çıkardı. Le Monde gazetesinin haberine nazaran Fransız kenti Calais açıklarında botları batan 27 göçmenin 15 sefer gerisi gerisine yaptıkları yardım davetinde Fransız kıyı muhafaza memurlarının bilerek karşılık vermediği ve göçmenlerin boğulmalarını izlediği ortaya çıktı. 29 kişiyi taşıyan bottan sırf 2 kişi sağ kurtulabilmişti. Fransız medyası, göçmenlerin denizde vefatına göz yuman işçinin “tehlike altındaki şahıslara yardım etmeme” suçlamasıyla karşı karşıya kalacağı bilgisine yer verdi. Fransa’nın benzeri biçimde Ege’de sistemsiz göçmenleri vefata iten Yunanistan’a takviye verdiği biliniyor.