Eski BCCI Seçicisi, MS Dhoni’nin İşe Gitmesine Neden Olan Şaşırtıcı Bir “Dönüm Noktası”nı Açıkladı

amazing

New member
MS Dhoni’nin dosya fotoğrafı© heyecan

Mahendra Singh Dhoni’nin 15 yıllık uluslararası kariyeri, onun alışılmışın dışında bir kaleci topa vuran oyuncusu olarak saflarda yükselerek Hint kriketinin tüm zamanların en iyilerinden biri olduğunu gördü. O, ülkenin gördüğü en başarılı kaptan ve uluslararası krikette “Captain Cool” olarak saygı duyulan bir figür. Herkesin bir yerden başlaması gerekiyor ve eski Hindistan kriket oyuncusu Syed Saba Karim, Dhoni’nin milli takıma çağrılmadan önce ortaya çıkışıyla ilgili yorum kutusunda böyle bir örneği açıkladı. Karim, Dhoni ile ilk tanıştığı zamanı ve Ranji Kupasında Bihar için seçici olduktan sonra becerilerine nasıl aşina olduğunu hatırladı.

“Benim hikayem çok ilginç. MS Dhoni’yi ilk gördüğümde, Ranji Kupasındaki ikinci yılıydı. Bihar için oynuyordu. Onu vuruş yaparken ve tutarken gördüm ve hala hatırlıyorum, o vuruş yaparken daha sonra bile gördüğümüz parlaklığa sahipti, bir spinner veya tempolu atıcıya büyük yüksek şutlar oynuyordu. Küçük kapı tutmak için bile, sahip olması gereken ayak hareketleri biraz eksikti. O zamanlar onunla bu konuda çalıştık ve o zaman kendisine öğretilenleri hala hatırlıyordu. Biz sohbet ederken o anlatırdı. MS’in kariyerinde gerçekten gittiği yer bir dönüm noktasıydı. JioCinema’dan Saba Karim, “Bir günlükken, vuruşları çok güçlü olduğu ve hızlı koşular yaptığı için onu açmaya başladık” dedi.

Karim daha sonra Dhoni’nin vuruş performanslarının milli takım seçicilerini nihayet ona bir şans vermeye ikna ettiği Hindistan ‘A’ için ilk serisini tartıştı. Gerisi, dedikleri gibi, tarih. “İkinci dönüm noktası, Kenya’da Hindistan ‘A’, Pakistan ‘A’ ve Kenya arasındaki üçlü seriydi. MS Dhoni, Dinesh Karthik milli takıma katıldığı için oynama fırsatı buldu. Orada, MS küçük kapıları iyi tuttu ve vuruş için sormayın bile! Pak ‘A’ya karşı iki kez oynadık ve seride çok iyi vuruşlar yaptı.”

Oradan kariyerinde bir dönüm noktası oldu ve ondan sonra adı hesaplaşmaya girdi. O sırada Kalküta’da olduğumu bile hatırlıyorum ve kaptan Sourav (Ganguly) idi. Onunla buluşmaya gittim ve ona Hindistan takımına girmesi gereken bir kaleci olduğunu çünkü çok iyi vuruş yaptığını ve çok güvenli bir kaleci olduğunu söyledim. Ne yazık ki Sourav, biz Pakistan turnesinden hemen önce MS oyununu izlememişti ve o tur için seçilmemişti. Ama peşindeydi.”

Bu yazıda bahsedilen konular