Erzurumlu 94 yaşındaki Hulusi dede hareketli yaşamıyla sağlığını koruyor

alfilaria

Global Mod
Global Mod
Erzurumlu 94 yaşındaki Hulusi dede hareketli yaşamıyla sağlığını koruyor
Kent merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Gökçeyamaç Mahallesi’nde kızıyla yaşayan 4 evlât babası Demirci, sabah erkenden kalkıp meşcere alanlardan böğürtlen topluyor.

Çalıları evinin bahçesindeki “Dedenin Yeri” gıyaben verdiği atölyeye getiren Demirci, burada hem zamanını boşa geçirmemek için sepet yapıyor hem dahi tanıdıklarıyla sohbet ediyor.

[Fotoğraf: AA]

Hazırladığı sepetleri hayvanlarının ot ve samanlarını koymak için kullanan Demirci, tek kısmını bile satıyor.

İlerleyen yaşına rağmen sağlığına uyanıklık fail Demirci, uyku vakti sayılmazsa sürekli hareket halinde olmaya çalışıyor.

“Köyde sürekli geziyorum, gezmezsem çalışamam”

Hulusi Demirci, 12 yıl önce eşinin vefat ettiğini ve köyde kızının yanında yaşadığını söyledi.

Genç yaşlarda tarlalarda sayı çalıştığını, bunun yanı sıra hayvancılık yaptığını müfit Demirci, şunları ifade etti:

“Gençliğimde arazilerim ve hayvanlarım vardı. Onlarla uğraştım. Şimdi gençliğim gitti. Köyde sürekli geziyorum, gezmezsem çalışamam. Burada küçük tek yerim var. Sabahları gelip burayı açıyorum. Eniştemle beraberce çay yapıp burada içiyoruz. Arkadaşlarımız bile gelip bize eşlik ediyor. Hareket edeceksin ki vücut çalışsın. Sadece akşamları yatıyorum. Onun sayılmazsa sürekli hareket halindeyim.”

Demirci, kaybolmaya yüz tutmuş “sepetçilik” mesleğini yaşatmaya çalıştığını belirterek, “Yaptığım sepetleri evde kullanıyorum. Hayvanlara bununla saman ve yem veriyorum. İhtiyacım dışındakileri dahi satıyorum. Gücüm yettiğince sepetleri dokumaya çalışıyorum. Dokuduğumu hemen alıyorlar zaten.” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.