Ekmek pişirme hakkında yeni bir kitap tamamen ekmekle ilgili

Barbie45

New member
“Bu bir yemek kitabı değil,” dedi şair Jim Franks yeni kitabı “varoluşsal ekmek” hakkında.

Karışıklıkları ortadan kaldırmak için, okuyucuları burada sayfalarda bulamazsınız: arkadan aydınlatmalı ekmek veya ölçülen, toz ve yoğurma elleri fotoğrafları. Tarif yok. Ekmek pişirmekle ilgilidir, ancak sadece ekmek pişirme yaşam için bir metafor olduğu sürece.

Frank'in ilk bölümü, “Brothing, içimizde bu harika duyguyu duymayı, bize söyleyen her şeyi, başka bir şeyi nasıl iyi hissettiğinizi öğrenebildiğinizde içgüdüseldir.”

Bunun gibi meditasyonlar basit çizgi çizimleri ile stanzalarda biçimlendirilmiştir. Başka bir dönüş, Chicago'da bağımsız bir müzik etiketi olan Drag City kitabının yayıncısıdır. (Otuz yıl içinde, etiket sadece birkaç düzine kitap yaptı.)

Etiketin kurucularından Dan Koretzky, “Tabii ki, bizim için popülerlik ve kârlılık ile bir format olarak uyuyor.”


Uzun yıllar boyunca, 37 yaşındaki Bay Franks, sık sık şehirden şehre ve fırınlarda fırında yola çıkan bir yürüyüşçü olarak yaşadı. Vardiyalara, sabahın erken saatlerinde gece vardiyalarına karşı çalıştı, ne olursa olsun.

Bay Franks kolay bir görünüm, bazen ayık mesajı için etkili bir kiskin -gıda üretimi, kapitalizm ve endişe hakkında. Archestratus Books'taki ve Brookly'de bir Steephill turunda birkaç gün önce, “En iyi, ekmekten bile daha büyük olan, insanların bu kadar ciddiye almamayı öğrenmeleri ve sadece statükoyu kabul edemeyecekleri ve sadece statükoyu kabul etmedikleri için dünyayı mahvetmek değil,” dedi.


Tur, deneyim ve bir sevgi için sahip olduğu bir şeydir. Chicago'nun bir banliyösü olan Highland Park'ta büyüyen Bay Franks, erken yetişkinliğini film setlerine ve müzik festivallerine geçirdi. 24 yaşında, akciğerleri yıllarca süren şerit ve sigara içtikten sonra çöktü ve bu da yaşam tarzını yeniden değerlendirmesini sağladı.

2016 yılında ekmek sevgisi keşfettikten sonra, ülke çapında fırınlar düzenlemeye başladı – ödeme yapmadan staj için mutfak terimi.


Eski televizyon dizisi “Kung-fu” da David Carradine'nin bir fırın versiyonu gibi, Bay Franks oldukça göçebe bir varoluşa başladı ve pişirme sanatında pişirmenin tek amacına gitti.

Sütü bazıları için din haline geldi. Uygulama hakkında kitap başlıkları ve “mükemmel”, “ustalaşma” ve “İncil” gibi kelimeler her yerde mevcuttur.

Bay Franks, ekmeğe her zamanki gibi yaklaşmayacağını biliyordu – pişirin ya da yazdı. Mükemmelliğin arkasında değildi, ama ekmek yapma pratiğinde sarılmış felsefi ve etik bulmacaları anlamaya çalıştı. Kitap fikrinin “şiddet içermeyen iletişim çalışmasından çıktığını” ve terapi için olduğunu söyledi.

Franks, “Evreleme ve seyahatten öğrendiğim ekmek, ancak çoğu sadece kitap okumak ve konuşmak ve insanlarla bir araya getirmekti.” Dedi. “Daha fazla seyahat ettim ve sahneleydim – ve bu kitabın olduğu bir şey – kimsenin herkesten daha iyi bilmediğini fark ettim.”


Kendisini ebedi bir amatör olarak tanımlıyor (“Profesyonel fırıncı olmadığı için”, savunuyor) ve gevşek bir yaklaşım vaaz ediyor. “Karıştırma önemli değil,” diyor bir bölüm başlığı. “Tasarım önemli değil,” diye okuyor bir diğeri. Ancak, Bay Franks'ın ekmek hakkında bir veya iki şey bildiği açıktır.


Bu baharda açıldığında bölgenin tek değirmeni olan Brooklyn Granary & Mill'in sahibi Patrick Shaw Children, “Kitap başlangıçta göze çarpmıyor, ancak sizi çok ciddi yapan ekmek alan biri tarafından açıkça yazılıyor.” Dedi.

“Bence bir okuyucu Jim'in sözlerinden ekmek yapma hissi bulabilir,” diye devam etti Bay Shaw Children. “Bunun kesinlikle hiç ekmek yapmamış birine öğretebilecek bir kitap olduğunu düşünmüyorum, ancak bence insanların bir uygulama olarak ekmeğe daha derine inmelerini sağlıyor.”

Stone Barn'daki Frankie's Spuntino ve Blue Hill gibi Bklyn Larder gibi yerlerde çalışan 41 yaşındaki Shaw çocukları Archestratus'taki Bay Franks ile röportaj yaptı. Ayrıca, çavdar shio koji püresi ile kepekli bir ekmek de dahil olmak üzere bu vesileyle ekmek pişirdi.

İkisi, ekmeği denemek için hızla amorf bir çizgi oluşturan canlı bir miktardan sorular sormadan önce neredeyse bir saat konuştu. Bay Franks'ın fırıncıların teknoloji açısından kısıtlamalardan kurtulması gerektiği mahkumiyetine rağmen, malzemeler için güçlü duyguları var.


Pişirdiği ekmekler her zaman tam tahıldan, özellikle de yerel unlardan oluşur. “Ekmeğinize ne koyacaksınız” başlığıyla kitabının bölümünde, bazı tahılların özelliklerini – Einkorn, Kamut, Tritikale ve Farro – aralarında dikkatli bir şekilde açıklıyor.


“Benim için tam tahıl bütün bir tahıl” dedi. “Bütün tahıl orada olduğu gibi. Biraz hippi gibi olduğum için, aynı tahılın aynı kısımları olmasını istiyorum.”

Bu fikri basitleştirmek için: Tahıl öğütülürse, tamamen ortaya çıkabilir, ancak diğer ucu ortaya çıkarsa, ayrılacak ve daha sonra restore edilecektir – bazı fırıncılara göre tahılları kötüleştirir. Bay Franks, kepek ve mikropları ayırırken nişasta hasarı, glutenler zayıf rap ve tahıldan nasıl hissettiği hakkında tutkuyla konuştu.

“Temel olarak, her şeyi çıkarıyoruz, çünkü sistem böyle çalışıyor” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Ve bir şeyler yaptığımız gibi yapıyoruz çünkü onları yaptığımız gibi yapıyoruz – tüm kurumlarımızın nasıl olduğunu biliyorlar.”

Bay Franks, Chicago'da bir fırın açmayı sevdiğini söyledi. Öte yandan, bir iş yapmak isteyip istemediğinden o kadar emin değildi.

Drag City ekibinden Bay Franks'ı tanıtan arkadaşlarından biri olan müzisyen Bill Mackay, “Bu manevi bir tavırla gidiyor” dedi. “Beni etkileyen şey, saf bir ürüne olan bağlılığı ve bu vizyonda ısrarıydı.”

Kitap ticaret etkinliğinde, Bay Shaw Children, ekmek hakkında bir kitap yazarken kırılganlığın rolünü sordu.

Franks, “Bence güvenlik açığı her şeyde önemli.” Dedi.