“Eight Sixes”: Virat Kohli ve Shubman Gill Tons Arasındaki ‘Önemli Fark’ Konusunda IPL Kazanan Koç

amazing

New member
Virat Kohli, RCB’nin IPL 2023’te GT’ye karşı oynadığı maçın ardından Shubman Gill ile birlikte,© BCCI/IPL

Faf du Plessis liderliğindeki Royal Challengers Bangalore’nin IPL 2023’ü, son lig aşaması maçında savunan şampiyon Gujarat Titans’a yenilmesinin ardından Pazar günü sona erdi. Virat Kohli’nin rekor yedinci IPL tonuna rağmen, RCB kazanan tarafta bitiremedi. Kohli’nin 61 top 101’i, RCB’nin 197 turluk toplam vuruşunun temelini oluşturduktan sonra, GT hedefi 19.1 üstte kovaladı. Shubman Gil’in 52 top 104*’ü bu galibiyette önemli bir rol oynadı. Gil’in vuruşları sekiz altı ve beş dörtten oluşurken, Kohli 13 dört ve bir altıyı vurdu. IPL kazanan teknik direktör Tom Moody’ye göre, altı sayısı iki vuruş arasında “önemli bir fark” idi.

“O (Gill) çok özel bir oyuncu, gerçekten öyle. Son 12 ayda her üç formatta da gördük. IPL ya da Hint renklerinde. Onu izlemek çok keyifli. O çok sakin.” ESPNCricinfo’da Tom Moody, “Yüz ifadesine bakıyorsunuz, vücut diline bakıyorsunuz, çok kontrollü görünüyor. Oyunu aldı,” dedi.

“Sekiz altmış! Bana göre, iki yüz arasındaki fark buydu. Her ikisi de harika yüzlerdi. Ama Kohli yalnızca bir altı, Shubman Gill ise sekiz altı vurdu. Sonunda 200’lük bir vuruş oranı elde etti. Bu önemli bir fark. Bir kovalamaca durumunda, iyi bir bowling saldırısına karşı… ona şapka çıkartın.”

Gujarat Titans, Chennai, Mumbai ve Lucknow dünyanın en büyük T20 turnuvasının play-off’larına giderken altı kaleyle kazandı.

Kohli daha sonra “Pek çok insan T20 kriketimin düştüğünü düşünüyor. Ben hiç öyle hissetmiyorum,” dedi. “Sanırım yine en iyi T20 kriketimi oynuyorum.”

Öyle olabilir, ancak Kohli ve Bangalore için bu sadece en son IPL hatasıydı. Franchise, turnuvanın başladığı 2008’den bu yana 16 denemede hiç şampiyonluk kazanamadı – üç kez ikinci oldular.

Kohli, bu sezonların dokuzunda Bangalore kaptanıydı ve 2021 baskısının sonunda takımı yönetmeyi bırakmaya karar verdi. Bu, sopayla yapılan sihrin onu terk ettiği Kohli için zor bir dönemin ortasındaydı. 2020’de, feci bir Dünya Kupası’nın ardından Hindistan T20 kaptanlığından vazgeçmiş ve ODI kaptanı olarak görevden alınmıştı. Daha sonra Test kaptanı olarak ayrıldı.

AFP girişleri ile

Bu yazıda bahsedilen konular