Dugin’den dikkat çeken kelamlar: Suikastın gayesi ben değil kızımdı

Emekli

New member
Dugin’den dikkat çeken kelamlar: Suikastın gayesi ben değil kızımdıRusya’nın en değerli siyaset uzmanlarından Alexander Dugin’in kızı Daria Dugina’nın 20 Ağustos’ta Moskova’da öldürülmesi, Rusya’yı ayağa kaldırmıştı. 29 yaşındaki gazeteci Dugina, babasına ilişkin araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi kararı ömrünü kaybetmişti.

Ukrayna hücumla ilgisi olmadığını savunsa da Rus istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi (FSB), suikastın ardında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu tez etmişti. Rusya, Dugina’yı öldürme planını Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk’un gerçekleştirdiğini savunmuştu.

‘HEDEF BEN DEĞİLDİM, KIZIMDI! YANILGI YAPMADILAR’

Suikastla ilgili Rus Channel One için hazırlanan belgeselde konuşan Dugin, asıl maksadın sav edildiği üzere kendisi olmadığını söylemiş oldu. “Daria Dugina niye öldürüldü” isimli belgeselde konuşan Dugin, “Bir yanılgı yoktu. Gaye kızımdı. Onu öldürmek için her şeyi yaptılar” dedi.
Kızının Rusya’yla ilgili siyasi fikirleri yüzünden maksat alındığını kaydeden Dugin “kuvvetli devlet fikrini savunuyordu” tabirlerini kullandı. Rusya’nın Ukrayna işgaline takviye veren Dugin, suikastın sorumlusunun Ukrayna olduğunu bir dahaledi.