Delhi Capitals Mentor, iki yıllık IPL Ban'a verilen İngiltere yıldızı Harry Brook'ta sessizliği kırıyor

amazing

New member

Delhi Capitals (DC) akıl hocası ve eski İngiltere kriketçisi Kevin Pietersen, devam eden Hindistan Premier Ligi (IPL) sezonundan çekilen genç İngiltere hamuru Harry Brook'un hayal kırıklığını dile getirdi. Pietersen, Brook'un alt kıtada spin ile karşı karşıya kalırken teknik kusurları olduğunu ve 26 yaşındaki çocuğun gelişmesine yardımcı olmayı umduğunu söyledi. Brook, geçen yıl IPL mega müzayedesinde DC tarafından 6.25 crore için satın alınmıştı, ancak sezondan önce çekildi ve İngiltere takımıyla yoğun bir sezondan önce “onu arşırma” ihtiyacını belirterek. Neredeyse bir ay sonra Brook, İngiltere'nin yeni beyaz top kaptanı olarak atandı ve takımın son ICC turnuvalarındaki kötü performansından sonra Jos Buttler'ın yerini aldı.

Brook, kişisel nedenlerden dolayı – büyükannesinin ölümü – geçen yılki IPL'yi atlamış ve İngiltere'nin Hindistan turunu kaçırmıştı. IPL kurallarına göre, şimdi üst üste iki kez çekildikten sonra iki yıl lige katılmaları yasaklandı.

Brook, IPL 2023'te Sunrisers Hyderabad için oynadı ve ortalama 22.11'de 11 maçta 190 koşu yaptı. Tek büyük vuruşu Kolkata Knight Riders'a (KKR) karşı bir yüzyıldı.

Espncricinfo ile konuşan Pietersen, Brook'un Hindistan'da spin oynarken teknik kusurlarını düzeltmek için onunla çalışmak istediği ligde çalışma deneyimini kaçırmasıyla “acı bir şekilde hayal kırıklığına uğradığını” söyledi.

“Ona dedim ki, 'Ahbap, seninle bir ay boyunca çalışamayacağımı bağırdım.' Sanırım bir yıldız olduğunu düşünüyorum … Bir topa ekstra kapaktan ve bir sonraki, aynı top, oynayamazsanız Midwicket üzerinden vurmuyorsunuz '' dedi.

“Yani düzgün bir şekilde oynayabilir, ancak alt kıtada – özellikle Hindistan'da teknik kusurları var. Gerçekten onunla çalışmak istedim, ama insanlar hayatta kendi seçimleri yapıyor ve en üstte var. Hindistan'da bir kusur oynuyor – gerçek bir kusur.

Brook'un Hindistan'daki genel rekoru, ortalama 22.14 ile 14 maçta 310 koşu, iki yarım yüzyıl ve en iyisi 66'dır. Bu, 2023 Kriket Dünya Kupası'ndaki performansını da içeriyor.

Bu yılın başlarında Hindistan'a karşı son ODI ve T20I serisi sırasında Brook, Sekiz İçinde sadece 141 koşu yaparak Spin'e karşı mücadele etti. Beş T20I'nin hepsinde, iplikçiler tarafından işten çıkarıldı – üç kez Varun Chakravarthy ve iki kez Ravi Bishnoi tarafından.

Pietersen, ilk günlerinde Joe Root ve Jonny Bairstow ile yaptığı gibi Brook'a yardım etmeyi umduğunu söyledi.

“Root, Spin England'ın şimdiye kadarki en büyük oyuncusu olduğu ortaya çıktı. Bunun bir gençken yaptığımız için olduğunu söylemiyorum, ancak ağlarda vurarak, matkaplardan geçerek ve pratik yapmak için saatler geçirdik. Bu şeyleri seviyorum,” diye ekledi hey.

Pietersen, Hindistan'da tüm formatlarda mükemmel bir rekor kırdı, ortalama 45.75'te 36 maçta 1.876 koşu yaptı, üç yüzyıl ve 13 ellili. En iyi skoru 2012'de Mumbai'deki bir test maçında 186 oldu.

Bu arada, Delhi başkentleri şu anda altı galibiyet ve dört kayıpla IPL puanları masasında beşinci sırada yer alıyor. Bir sonraki maçları Pazartesi günü Haydarabad'daki Sunrisers Hyderabad'a (SRH) karşı.

(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)

Bu makalede belirtilen konular