CSK'nın IPL 2024 Çıkışından Sonraki Günler, MS Dhoni'nin “Zor Zamanlar Olduğunda…” Hakkında Konuştuğu Video Gösterimi

amazing

New member

Sakin, havalı kompozisyonu ve ustalık sınıfı liderlik becerileriyle herkesten övgü toplayan efsanevi kaleci-vurucu ve eski Hindistan kaptanı MS Dhoni, bir kaptanın yenilgi ve hareket anında nasıl “yürüyüp konuştuğunu” örnek olarak gösterdiğini söyledi o zamanın “saygısını kazanın.” 42 yaşındaki oyuncu, kriket tarihindeki en madalyalı kaptanlardan biri ve tüm ICC beyaz top kupalarını, ICC T20 Dünya Kupası'nı (2007), ICC Kriket Dünya Kupası'nı (2011) kazanan ilk kaptan. Kaptan olarak ICC Şampiyonlar Kupası (2013). Aynı zamanda 'havalı kaptan' olarak da bilinen Dhoni, CSK'yı beş IPL ve iki Şampiyonlar Ligi T20 (CLT20) şampiyonluğuna taşıdı.

“İnişler ve çıkışlar boyunca örnek oluyorsunuz çünkü başarılı olduğunuzda bunu yaptığımızı söylemek çok kolaydır, ancak zor zamanlar gerçek zamandır ve bu konuşmayı yapmak zorundasınız – o anlarda hala en iyi sizsiniz.” aynı şekilde, saygıyı kazanırsınız,” dedi MS Dhoni, Dubai Eye 103.8 YouTube kanalı tarafından yayınlanan bir Haberda.

Sezon boyunca Dhoni, 14 maçın 11 istekasında 220,54 vuruş oranı ve ortalama 53,67 ile 161 koşu topladı.

“Önemli olan, liderlik ettiğiniz kişilerin saygısını kazanmanızdır. Saygı emredemez veya talep edemezsiniz, kazanılması gerekir. Kurumda bir pozisyonum olabilir ve buna saygı duyulması gerekir. Ama ben O sandalyede oturan bir bireyin bu saygıyı kazanması gerekiyor. Ben bu sandalyede oturuyorum diye bana saygı duymanız gerektiğini söyleyemem” diye ekledi.

Bu arada Chennai Super Kings'in (CSK) play-off şansı, Cumartesi gecesi Hindistan Premier Ligi (IPL) maçında Royal Challengers Bengaluru'ya (RCB) yenildikten sonra suya düştü. Maç sırasında Dhoni yaklaşık dört over vuruşu yaptı ve 192,31'lik bir vuruş oranıyla 25 koşu topladı.

CSK yürek parçalayan bir kayıp yaşadıktan sonra tüm gözler ve kameralar Dhoni'ye odaklandı ve sabırla onun geleceği hakkında bir ipucu vermesini bekliyordu. Ancak tecrübeli kalecinin geleceği konusunda ağzı sıkı olması taraftarların onun geleceğini tahmin etmesine neden oldu.

Öte yandan, 2008 yılında Chennai Super Kings ile sözleşme imzaladığından beri MS Dhoni'nin adı takımla eş anlamlı hale geldi. Ünlü kaleci-vurucu, kaptan olarak kapasitesiyle takımın ve serinin genel başarısı için çok önemliydi.

Beş Hindistan Premier Ligi (IPL) şampiyonluğu bulunan Dhoni ve eski Mumbai Kızılderilileri kaptanı Rohit Sharma, lig tarihindeki en başarılı kaptanlık unvanını paylaşıyor. Tecrübeli vurucu kaleci, IPL 2024 öncesinde kaptanlık sopasını Ruturaj Gaikwad'a verdi.

Bu makalede bahsedilen konular