Cartier programı yeterince temsil edilmeyen girişimcilere yardımcı oluyor

Barbie45

New member
Cartier, 2006 yılından bu yana ticari girişimleri toplum ve çevre üzerinde olumlu etki yaratan kadın girişimcileri desteklemektedir.

Richemont'un sahibi olduğu mücevher evi Cartier, bunu Cartier Kadın Girişimi adı verilen bir program aracılığıyla başarıyor. Girişim, tüm sektörlerdeki kadınlara ait veya kadınlara ait işletmeleri, yetersiz finansman ve erişim eksikliği gibi engellerin üstesinden gelmelerine yardımcı olacak hibeler, ağ oluşturma fırsatları, krediler ve profesyonel tavsiyelerle ödüllendiriyor.

Geçen yıla kadar program yalnızca kadınlara yönelikti. Ancak 2023'te Cartier erkekleri davet etti: Şirket, şirketleri yeterince temsil edilmeyen gruplara yönelik fırsatları destekleyen girişimcileri – cinsiyetlerine bakılmaksızın – ödüllendirmek için programa yeni bir pilot Çeşitlilik, Eşitlik ve Katılım Ödülü ekledi.

Geçen yıl Pilot Ödülü açıklandığında, Cartier'e göre yüzde 80'i kadın, yüzde 20'si erkek olmak üzere 70 işletme sahibi başvurmuştu. (Cartier, programın tamamı için toplam başvuru sayısını açıklamıyor.) Bu yıl DEI ödülleri kategorisine başvuranların sayısı 83'e yükseldi ve bunların yüzde 20'si erkekti.


Cartier'in 2016'dan bu yana Başkanı ve CEO'su Cyrille Vigneron, “DEI kategorisinin cinsiyet, sosyal köken, din, köken, boyut veya cinsel yönelim ne olursa olsun herkese açık olması gerektiğine inanıyoruz, çünkü herkes bu kategoriye erişimde zorluk yaşayabilir” dedi. Cenevre'den telefonla söylendi. “Amacımız daha kapsayıcı bir dünyada aidiyet duygusu yaratmak.”

Cartier Kadın Girişimi'nin küresel program direktörü Wingee Sampaio, Paris'te yakın zamanda DEI kategorisinde “katılma sorununu çözmek isteyen şirketleri” aradıklarını söyledi.

Bayan Sampaio, “Genellikle bu girişimciler, değişime yönelik çözümler geliştirme konusunda onlara ilham veren, kendi hayatlarındaki bir deneyime dayalı bir konu seçiyorlar” dedi. “Girişimcilik ekosisteminin dışında bırakılırlarsa bu çözümlerin ortaya çıkmayacağına inanıyoruz.”

Yeni kategori, Cartier Kadın Girişimi'nin nasıl geliştiğini ve iş dünyası liderleri arasında giderek artan DEI programlarından çekilme eğilimine nasıl karşı koyabileceğini yansıtıyor.

Bay Vigneron girişimin arkasındaki itici güçtü. Program 2006 yılında başladığında, İş Dünyası ve Toplum için Kadın Forumu'nun bir parçası olan bir iş planı yarışmasıydı. Ancak 2017 yılında Bay Vigneron bunu bağımsız bir programa dönüştürdü ve o zamandan bu yana 60 ülkeden yaklaşık 300 girişimciye 9,5 milyon dolardan fazla hibe sağladı.


Bay Vigneron, girişimin geçen yıl Paris'teki ödül töreninde, kendisi de etkinlikte konuşan insan hakları avukatı Amal Clooney'nin de aralarında bulunduğu dinleyicilere yaptığı konuşmada, “Ben bir feministim” dedi.

Bay Vigneron geçen ay verdiği bir röportajda “Kadınları stereotiplerden kurtarma gücüne sahibiz” dedi. “Fakat aynı zamanda erkekleri kendi stereotiplerinden kurtarmamız ve herkesi saygı çerçevesinde olmak istedikleri kişi olmaya teşvik etmemiz gerekiyor.”

“Girişim artık bağımsız bir varlık çünkü Cartier daha kararlı ve kapsadığımız tüm bölgelerde güçlü bir ilgi hissediyoruz” dedi.

Programın onur sahiplerini belirlemek için iş dünyasından profesyonellerden oluşan bir panel, DEI dahil 11 farklı kategoride birinci, ikinci ve üçüncü sırayı alan üç bursiyeri seçiyor. Bu finalistlere 100.000 $, 60.000 $ veya 30.000 $ tutarında hibe ve diğer ödüller verilecek.

Geçen yıl kategorinin en büyük üç ödülünden ikisi erkeklere verildi.

Bu kategorideki birincilik ödülü, siyah toplumu güçlendirmek için tasarlanmış ürünler satan Los Angeles merkezli bir moda evi olan CISE'nin CEO'su Blake Van Putten'e verildi. En çok satanı, 150 dolara satılan “Siyah Kadınları Koru” etiketli vegan deri çantasıdır.

Bay Van Putten geçtiğimiz günlerde Los Angeles'tan telefonla yaptığı açıklamada, “George Floyd'un öldürülmesinin ardından siyahi toplum için yeterince şey yapmadığımı hissettim” dedi.


Üçüncülük ödülü ise Çin'in Guangzhou kentindeki Voibook Technology'nin kurucusu ve genel müdürü Chengchuan Shi'ye verildi. 11 yaşında bir hastalıktan sonra işitme duyusunu kaybeden Bay Shi, işaret dilini konuşamayan işitme engelli kişilerin yapay zeka tabanlı bir platform kullanarak metin yazmak veya yazdıkları kelimeleri sese dönüştürmek için iletişim kurmalarına yardımcı olmak amacıyla 2016 yılında şirketi kurdu.

İkincilik ödülü, şirketi işyerinde cinsel tacizi ele almaya ve önlemeye yönelik stratejiler ve politikalar konusunda uzmanlaşmış Hindistan Bengaluru'dan Serein Inc.'in kurucusu ve CEO'su Ishani Roy'a verildi.

Bu yıl DEI kategorisinde hiç kimse ilk üçe giremedi.

Mevcut DEI finalistleri, görme engellilerin çevrimiçi alışveriş yapmasına yardımcı olmak için yapay zeka destekli bir ses uygulaması geliştiren bir Bay Area şirketi olan BlindLook'un kurucusu Sadriye Görece; Richmond, Virginia'da engelli insanlar için kişiye özel kıyafetler üreten No Limbits'in kurucusu Erica Cole; ve Hindistan'ın Bangalore kentindeki Trestle Labs şirketinin sahibi Akshita Sachdeva, kör insanlara basılı, el yazısı ve dijital içeriğe sesli erişim sağlayan bir cihaz olan Kibo'yu (“Kutudaki Bilgi”) tasarladı.

Ödüller 22 Mayıs'ta Çin'in Shenzhen kentinde düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Bay Vigneron, “Shenzhen bir yenilik ve yaratıcılık merkezidir” dedi. “Ayrıca çok güçlü bir kadın girişimci topluluğunun bulunduğu Çin'e gitmenin önemli ve ilginç olacağını düşündük.”