“Bu Kişisel Bir Saldırı Değil”: Yorumcuların Oyuncu Eleştirileri Üzerine Jos Buttler

amazing

New member
Rajasthan Royals ve İngiltere kaleci-vurucu Jos Buttler, bir yorumcu bir oyuncuyu eleştirirse, sadece işini yaptığını ve bu kabulün herhangi bir kriket oyuncusunun kariyerinin ayrılmaz bir parçası olması gerektiğini söylüyor. Buttler bir röportajda Humans of Bombay’a “Kabul, işin büyük bir parçası. Bu yayıncıyı kabul etmek birine fikrini vermesi için para ödüyor; onlar sadece işlerini yapıyorlar. Beni eleştirdiklerinde bu bana kişisel bir saldırı değil,” dedi.

“Ve diğer sporları izliyorum. Futbol izliyorum ve ‘ah bunu nasıl kaçırdı?! Çok kolaydı’ diyorum. Bir yakalamayı düşürdüğümde veya düşük bir puan aldığımda insanlar tam olarak bunu yapıyor. Farkına varmadan başka sporları izlediğimde aynı şey. Sadece kabul ediyorum” dedi.

İngiltere beyaz top kaptanı, her zaman tam formatlı bir kriket oyuncusu olmak istediğini ve Test kriketinde performans gösterememenin onu hala rahatsız eden bir şey olduğunu söylüyor.

“Güçlü yönlerim her zaman daha iyi ODI ve T20 oyuncusu olmuştur. Tüm formatlarda bir oyuncu ve çok başarılı bir Test kriket oyuncusu olmak için çaresizdim. Başarabileceğimi hissettim ve bu her zaman bir hayal kırıklığı olacak. Her zaman dünyanın en iyi oyuncularından biri olmak istiyorum” dedi.

Geçen yıl İngiltere’yi ikinci ICC T20 Dünya Kupası galibiyetine kaptıran Buttler, ilk günlerinde ilham kaynağı olarak Güney Afrikalı Jonty Rhodes ve Avustralyalı efsaneler Adam Gilchrist ve Steve Waugh’u gösterdi.

“Jonty Rhodes benim için erken bir ilham kaynağıydı. Küçük kapıları her zaman tutmadım, saha oynamayı severdim. 1999 Dünya Kupası İngiltere’deydi, bu yüzden o maçlardan bazılarına gidip izlediğime dair çok net anılarım var. Adam Gilchrist bir diğeriydi. 32 yaşındaki Buttler, bir kaleci-vurucu, kaleci-vurucu modunu değiştirdi. (Onu izlemek için gerçekten heyecanlandım. Steve Waugh, çünkü o kaptanken Avustralya çok baskındı, “dedi 32 yaşındaki Buttler .

Buttler, Somerset’e genç yaşta katılmanın, krikete kariyer olarak başlamasının yolunu açtığını, ancak İngiltere rüyasının çok sonra gerçekleştiğini söyledi.

“Küçük yaşlardan itibaren, yerel ilçem olan Somerset’i sık sık izlerdim. Bunun (kriket) benim kariyerim olabileceğini oldukça erken biliyordum. Kariyeriniz için kriket oynamanın bana iyi bir iş gibi geldiğini bilmek bana iyi bir iş gibi geldi. 13-14 yaşlarında Somerset akademisine girmek, profesyonel bir kriket oyuncusu olmak için açık bir yoldu. Bundan asla gerçekten vazgeçmedim”, çiftçiliğin futbol oynamanın yanı sıra başka bir ilgi alanı olduğunu da sözlerine ekledi.

“13-14 yaşlarında Somerset akademisine seçilmek benim için biraz daha ciddi hale geldi. Ailem beni Taunton’da kriketiyle ünlü, Somerset kriket sahasına yakın özel bir okula gönderdi. okulda ve ilçe alanına yakın olmanın ekstra fırsatı.

Buttler, “Benim için her zaman Somerset için oynamakla ilgiliydi, İngiltere daha sonra 17 yaş altı ve 19 yaş altı için seçildiğimde geldi” dedi.

Buttler, Hintli kriketçilerin deplasmanda oynarken bile aldıkları desteği izlemenin göz açıcı olduğunu söyledi.

“Başka hiçbir şeye benzemiyor, Hintli oyuncuların sevilme ve desteklenme şekli, şöhret seviyesi inanılmaz. Bunu (ben) İngiltere’deki futbola bağlayabildiğim tek şey. Bununla nasıl başa çıktıklarını, medyayı izlemek büyüleyici. Bu aynı zamanda bir ayrıcalıktır IPL’den en iyi oyuncuların etraftaki kaosla nasıl iyi bir şekilde başa çıktığını öğrendim.

“Sadece (MS) Dhoni’nin o gece vuruş yapmak için dışarı çıkmasını izliyorum (IPL 2023’te RR’ye karşı). Kalabalık çok umutlu. Bu tür durumlar ve dış baskılar için taşıdığı tavır oldukça inanılmaz.

“Hindistan’ın nereye giderlerse gitsinler seyahat desteği… Craig Kieswetter beni Manchester sahasına götürdü (ilk kez) ve takım otobüsünün gelmesini bekleyen kalabalık Hintli taraftarları izledi. Bu, ufuk açıcı, gerçeküstü bir deneyimdi” dedi. .

Buttler, Hindistan’da yapılacak 50’den fazla Dünya Kupası’na odaklanmanın ancak IPL’den sonra yüksek olacağını söyledi.

Dört yıl önce bir dünya kupasını kazanmanın nasıl bir his olduğunu anlamak, size bunu tekrar yapma dürtüsü veriyor. Hindistan, kriket oynamak için en iyi yerlerden biridir. Yani, çok büyük olacak. IPL bittiğinde, dikkat buna doğru kaymaya başlayacaktır. İngiltere’nin güçlü bir yetenek havuzu var. Kriketimiz 2015’ten itibaren güçlenerek güçlendi. Biz iyi bir takımız, dengeli bir tarafız” dedi.

()

Bu yazıda bahsedilen konular