Bir Kutlama Turu Daha Wankhede'ye Şampiyonlar Kupasını Getirmek İstiyor: Rohit Sharma

amazing

New member

Hindistan kaptanı Rohit Sharma Pazar günü yaptığı açıklamada, T20 Dünya Kupası zaferinin büyüklüğünün, ancak geçen Temmuz ayında Wankhede Stadyumu'nda kendisini ve adamlarını karşılamaya hazır mavi bir deniz gördükten sonra aklına geldiğini söyledi. Uluslararası kariyerinin alacakaranlığında Hintli kaptan, 2013'te kazandığı Şampiyonlar Kupasını yeniden kazanabilirse, son bir kez taraftar seline kapılmaktan çekinmeyecektir. Pazar günü, Mumbai Kriket Birliği'nin büyük kutlamaları sona ererken Wankhede Stadyumu'nun 50. yılını tamamlayan Rohit, böyle bir zaferin sevincini burada kalabalıkla paylaşmanın en büyük dileği olacağını söyledi.

Rohit, Hindistan'ın Dünya Kupası'nı kazandığını gerçekte hangi noktada fark ettiği sorulduğunda, “Buradaki kutlamanın ardından ertesi gün uyandığımda şunu fark ettik” dedi.

“Çünkü önceki gün olanlara baktığımda, yollarda pek çok insanın takımı izlediği geçit törenini yaptığımızda, ertesi gün yaptığımızın çok ama çok özel olduğunu fark ettim.” “Dünya Kupası'nı kazanmak ve bunu halkınızla birlikte kutlamak farklı bir şey; yine de oyuncularınızla ve takımlarınızla kutluyorsunuz ama bunu halkınızla birlikte kutlamak farklı bir duygu ve bunun ancak Mumbai'ye döndüğümüzde olacağını biliyordum” dedi. söz konusu.

Rohit, Hint takımının yakında Şampiyonlar Kupası kampanyasına başlayacağını ve buradaki ikonik stadyuma bir kupa daha getirmeye çalışacağını söyledi.

“Başka bir turnuvaya daha başlayacağız. Dubai'ye ulaştığımızda 140 crore insanın (dileklerinin) arkamızda olacağından eminim, bunu biliyoruz. Bu kupayı (ICC Şampiyonlar Kupası) geri getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız. burada, Wankhede'de” dedi.

Hintli kaptan, 2007 T20 Dünya Kupası zaferinin benzer kutlamalarına burada tanık olduktan sonra her zaman Wankhede'ye bir Dünya Kupası kupası daha getirmek istediğini söyledi.

“(T20) Dünya Kupası'nı kazanarak Güney Afrika'dan döndüğümüzde, bir Dünya Kupası daha kazanıp buraya getirmenin hayalini kurdum” dedi.

“Hatırlıyorum, (T20) Dünya Kupası'nı kazandıktan sonra hâlâ Barbados'taydık ve fırtına nedeniyle orada mahsur kalmıştık ancak Hindistan'a döndüğümüzde ne yapacağımıza dair planlama aşamasındaydı. (Yeni) Delhi'ye (Başbakan ile görüşmek için) gidin ama sonra ne olacak?” “Kimse bundan sonra ne yapacağını bilmiyordu ama ben Dünya Kupası'nın (kupanın) Wankhede'ye gelmesini istedim. 2007 ve 2011'de kazandığımız son Dünya Kupalarının her biri Wankhede'de kutlandı ve kupayı getirdik. 2024 yılı da bizim için çok önemliydi” dedi.

Efsanevi Sunil Gavaskar, stadyumu ziyaret ettiğinde hâlâ “kendi sahasına geliyormuş” hissini yaşadığını söyledi.

“Wanhede Stadyumu 1974 yılında inşa edildiğinde soyunma odamız alt kattaydı. Antrenman için ilk kez yere adım attığımızda ilk görüşte aşktı” dedi.

“Bundan önce, bir kulübe (Hindistan Kriket Kulübü) ait olan Brabourne Stadyumu'nda oynuyorduk. Ancak buraya geldiğimizde, Mumbai kriketinin kendi sahası gibi hissettim. Kendi sahanız olduğunda bu duygu her zaman farklıdır. “Yorum yapmak için geldiğimde hala bu duyguyu hissediyorum. Gururla göğsüm kabarıyor” diye ekledi.

Sachin Tendulkar, 2013'te Batı Hint Adaları'na karşı son Testini burada oynarken de aynı duyguları yaşadığını söyledi.

“Batı Hint Adaları'na karşı serinin programı açıklandığında Bay N Srinivasan'ı aradım ve serinin ikinci ve son maçının Wankhede'de oynanıp oynanamayacağını sordum çünkü annemin beni son maçımı oynarken izlemesini istiyorum.” söz konusu.

“30 yıldır beni canlı oynarken hiç izlememişti ve o sırada sağlığı Wankhede dışında başka bir mekana seyahat edemeyecek kadar kötüydü. BCCI büyük bir nezaketle bu isteği kabul etti ve annem ve tüm ailem bu talebi kabul etti. O gün Wankhede'deydim, Wankhede'ye adım attığımda aynı duyguları yaşıyorum” dedi.

Tendulkar, Hindistan'ın 2003'te ODI Dünya Kupası finaline çıkmasına rağmen bu engeli ancak 2011'de burada aştığını belirtti.

Tendulkar'ın takım arkadaşları tarafından omuzlarına kaldırıldığı Dünya Kupası galibiyet gecesinden bir fotoğraftan bahsederken, “Hiç şüphesiz hayatımın en güzel anıydı” dedi.

“Onların (Gavaskar'ı kastederek) 1983'teki zaferi bana, benim bile elimde bir kupa olması gerektiği konusunda ilham verdi. 1996'da Hindistan'da ve 2003'te Güney Afrika'da Dünya Kupası'nı kazanmaya yaklaştık. Ancak son engeli de aştık. “Kendi sahamda Wankhede Stadyumu. O ana kadar hiçbir ev sahibi ülke Dünya Kupası'nı kazanamadı” diye ekledi.

Ravi Shastri, Baroda bowling oyuncusu Tilak Raj'a karşı altı altılı vuruşunu sanki yorum yapıyormuş gibi tanımlayarak hatırladı; törende ayrıca ışıltılı bir lazer gösterisi ve müzik performansları da yer aldı.

Bir sehpa kitabı ve bir posta pulu da piyasaya sürüldü.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular