Beş Yıldızlı Josh Tongue, Tek Seferlik Testte İngiltere’nin İrlanda’yı Yenmesiyle Başladı

amazing

New member
İlk hızlı bowling oyuncusu Josh Tongue, İngiltere İrlanda’yı Lord’s’ta üç gün içinde 10 kaleyle yenerken, Ashes takımına çağrılmasını beş kaleyle işaretledi, ancak ancak ancak perakendeciler Mark Adair ve Andy McBrine arasındaki 163’lük rekor bir ortaklıktan sonra. İrlanda, Ben Stokes’un adamlarının tekrar vuruş yapmasını sağlamak için 255 tura daha ihtiyaç duyarak güne başladığında, İngiltere bir vuruş sırası galibiyeti için iyi bir konumdaydı. Ancak, sakatlanmış açıcı James McCollum’un olmaması nedeniyle engellenen İrlanda, İngiltere’yi uzakta tutarken, Harry Tector (51) ve Lorcan Tucker sabah seansında sadece üç kalenin kaybedilmesi için 118 tur eklenmesine yardımcı oldu.

İrlanda henüz yedi Testinden hiçbirini kazanamadı, ardından rekor bir İrlanda, McBrine (86 dışarıda değil) ve Adair’in (88) yedinci küçük ikilisi arasında durdu.

Nisan ayında Mirpur’da Bangladeş’e karşı önceki en yüksek Test puanı 32 olan hızlı atıcı Adair, Stuart Broad’da dört puanla elliye çıktı.

Solak McBrine’in ellisi, saldırının yükünü Broad ve Leach’in üstlendiği 10 sınır içeriyordu.

Ancak dokuz numara Adair, sonunda Matthew Potts tarafından 12 dörtlü ve iki altılı 76 top 88 için sekti.

Fionn Hand, Tongue’un beşinci kurbanı olduğunda ve çıkışı, İngiltere’nin çaydan önce zaferi zorlamak için öğleden sonraki oturumu 30 dakika uzatabildiği anlamına geldiğinde, İrlanda etkili bir şekilde dokuz kaledeydi.

Ancak, terzi Graham Hume yarı zamanlı off-spinner Joe Root’tan art arda iki dörtlü atış yaptığında İngiltere’nin vuruş sırası galibiyeti reddedildi – güneşle sırılsıklam olmuş bir kalabalığın büyük tezahüratlarıyla karşılanan şutlar.

McBrine 85 çayda yokken, asıl soru, Hume’un ortağını Lord’un onur kurulunda yüz ve gıpta ile bakılan bir yere taşımasına yardım edip edemeyeceğiydi.

Ancak Hume, Broad tarafından bowling oynadığında ve dinlenen James Anderson ve Ollie Robinson yokluğunda saldırıya liderlik ettiğinde McBrine mahsur kaldı.

Zak Crawley daha sonra Adair’den dört topta üç dörtlü ile 11’lik bir galibiyet hedefine kısa sürede ulaştı.

İngiltere kaptanı Stokes sunum töreninde “İrlanda’nın çıkıp cesaret ve kararlılık gösterdiğini düşündüm” dedi.

“(Saha) ilerledikçe düzleşti. Oyunu kendi yöntemimizle almaya çalışmak, onları tekrar vuruş yapmadan potansiyel olarak elememize izin verdi.”

İrlanda kaptanı Andrew Balbirnie, Cumartesi günü gösterdikleri dayanıklılık için asgari birinci sınıf deneyime sahip bir tarafı övdü.

Karakterden şüphem yok, zor bir grubumuz var” dedi. “Test kriket bizim için çok ham, dün zor bir gündü ama geri gelip İngiltere’yi tekrar sopa yapmak küçük bir galibiyetti.”

“İş başında öğreniyoruz ve hızlı bir şekilde öğrenmemiz gerekiyor. Umarım bir dahaki sefere faydasını gösteririz.”

Galibiyet, İngiltere’nin bu maçta vuruş yapmayan veya bowling oynamayan Stokes ve teknik direktör Brendon McCullum yönetimindeki 13 Testinin 11’ini kazandığı anlamına geliyordu.

Uzun süredir dizinden sakatlanan Stokes, İrlanda’ya karşı ne vuruş yaptı ne de bowling oynadı.

İngiltere, liderlik becerilerinden yararlanmaya devam ederken, 16 Haziran’da Edgbaston’da Ashes açılışı öncesinde çok yönlü oyuncunun kondisyonunu korumak istiyor.

Ancak Cumartesi günü Curtis Campher’ı yakalarken bacağını sarsacak gibi göründüğünde endişe verici bir an yaşandı.

Stokes BBC’ye, “Oldukça beceriksizce üstüne indim,” dedi.

“Herkes yere düşmeseydi zaten bu maçta bowling oynamazdım.

“Bundan memnunum, bu yüzden şimdi Edgbaston’dan önce geliştirmeye devam edeceğim. Kesinlikle ilk Testte bowling oynayacağım.”

İngiltere’nin galibiyeti, maçın oyuncusu Ollie Pope’un 205 ve Ben Duckett’in 182’sini içeren, ilan edilen toplam 524-4’lük etkileyici bir ilk vuruş üzerine inşa edildi.

Maçın oyuncusu Pope, “Üçte vuruş yapmak takımda büyük bir rol ama oyunum hakkında iyi hissediyorum ve hiçbir şeyin değişmesi gerekmiyor çünkü bu bir Ashes serisi,” dedi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular