“Başkalarının Başarılı Olduğunu Görmek Cesaret Kırıcıydı”: Sarfaraz Khan Mücadelelere Açılıyor

amazing

New member

Yurt içi müsabakalarda attığı dağlar dolusu koşu ona Hint kriketinin kapılarını açmış olabilir, ancak Virat Kohli, Viv Richards ve Javed Miandad gibi efsaneler ligine katılmayı arzulayan Sarfaraz Khan için öğrenme hiç bitmiyor. Sarfaraz, KL Rahul ve Ravindra Jadeja'nın sakatlıklar nedeniyle elenmesinin ardından Cuma gününden itibaren İngiltere'ye karşı yapılacak ikinci Test için Hindistan kadrosuna alındı. Mumbai'nin üretken oyuncusu, öğrenme sürecini tartışırken bir hayran çocuğuna dönüştü.

“Virat Kohli, AB de Villiers, Sir Vivian Richards ve hatta Javed Miandad'ı izlemeyi seviyorum çünkü babam bana onun gibi oynadığımı söyledi. Joe Root'un vuruşlarını da izliyorum.

Sarfaraz, JioCinema'ya şöyle konuştu: “Başarılı olan herkesi, nasıl yaptıklarını görmek için izliyorum, böylece öğrenip uygulayabilirim. Bunu yapmaya devam etmek istiyorum, ister Ranji Trophy'de olsun, isterse gelecekte Hindistan adına oynasın,” dedi Sarfaraz JioCinema'ya. .

Ancak Sarfaraz için gerçek hayatta da bir kahraman vardır; oğlunu bir kriketçi yapmak için sayısız saatler harcayan babası Naushad Ahmed.

“Babam beni kriketle tanıştırdı ve her zaman neden oynadığımı merak ettim. Ben ofansif bir vurucuyum ve diğerlerinden daha çabuk sahaya çıkıyordum ve büyük sayılarda gol atmak zorlaşıyordu.

Sarfaraz, “Ben yarışların arasında yer almazken başkalarının başarılı olduğunu görmek cesaret kırıcıydı. Ancak babam her zaman sıkı çalışmaya inanırdı ve sahip olduğum her şey bu çalışmanın sonucudur” dedi.

2015-2016 yerel sezonunda Sarfaraz, 19 yaş altı maçında Mumbai seçicileriyle sorun yaşadıktan sonra Uttar Pradesh'te oynamayı seçti.

Sarfaraz, babasının onu vuruşunu izlemek için UP'ye veya takımın oynadığı yere gideceğini söyledi.

“Mumbai'den UP'ye taşındığımda bile beni görmek için uçak bileti alırdı. Seçim denemelerinden önce terasta ya da yolda bana bowling oynamaya başlardı.

“Şimdi bu çabaların etkisini ve önemini anlıyorum” diye ekledi.

UP'ta geçirdiği iki mütevazı sezonun ardından Sarfaraz, UPCA'dan NOC aldıktan sonra Mumbai'ye dönmeye karar verdi ve 26 yaşındaki oyuncu bunun kendisi için zor bir an olduğunu itiraf etti.

Ancak Sarfaraz, babasının bu aşamada gücün direği olduğunu söyledi.

“UP'tan Mumbai'ye döndüğümde bunun kariyerime bir son vereceğinden korktum ve önümde bir gelecek olmadığını güçlü bir şekilde hissettim.

“Ama babam her zaman yanımda oldu. Fırsatlar yakalamazsanız hayatta hiçbir garanti yoktur” dedi.

Ancak Mumbai'de onun için pek çok fırsat vardı ve kariyeri orada gelişti.

Şu anda Sarfaraz'ın 45 Birinci Sınıf maçta 14 yüz ve 11 ellili ortalama 69,85 ile 3912 koşusu var.

Kırmızı top formatında bile Sarfaraz 70.48'lik bir skorla dikkat çekiyor.

Peki nasıl bu kadar istikrarlı bir şekilde puan alıyor? Sarfaraz sırrı ortaya çıkardı.

“En güçlü yanım kolay kolay tatmin olmamamdır. Her gün 500-600 top oynuyorum. Bir maçta en az 200-300 top oynamazsam pek bir şey yapmamışım gibi hissediyorum. Bu artık bir alışkanlık oldu. .

Sarfaraz, “Beş gün kriket oynamak istiyorsanız sabırlı olmanız ve her gün pratik yapmanız gerekir. Bütün gün kriket oynuyorum ve bu yüzden uzun süre sahada kalabiliyorum.” diye ekledi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular