“Başka İşiniz Yok mu?”: Eski Pakistan Yüzbaşı, İngiltere ve Avustralya Başbakanlarını Jonny Bairstow Saga Üzerine Eleştirdi

amazing

New member
Salman Butt, iki başbakanın yapacak başka işleri olup olmadığını sorguladı.© heyecan

‘Spirit of Cricket’ tartışması, Avustralyalı kaleci-vurucu Alex Carey’nin geçen hafta Lord’s’ta düzenlenen 2. Ashes Testinin 5. Gününde tartışmalı bir şekilde Jonny Bairstow’u geride bırakmasının ardından merkez sahneye çıktı. Bairstow, Cameron Green fedaisinden sıyrıldı ve forvet dışı tarafta duran İngiltere kaptanı Ben Stokes ile sohbet etmek için kırışıklığından ayrıldı. Ancak Carey, Bairstow dahil herkesi inanamayarak bırakarak topu kütüklere attı. Karar üçüncü hakeme havale edildi ve karar Bairstow ve İngiltere aleyhine gitti.

Olay, her iki takımın mevcut ve eski oyuncuları arasında hararetli tartışmalara yol açtı. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve Avustralyalı mevkidaşı Anthony Albanese bile konu hakkında sözlü fedailer bile yaptılar.

Eski Pakistan kaptanı Salman Butt, iki başbakanın yapacak başka işleri olup olmadığını sorgulayarak, Sunak ve Albanese’den önce maçı izlemelerini istedi.

“İkinci testin ardından Başbakanlar da oyunun ruhu tartışmasına girdiler. Onlara hepimizin sorması gereken soru ‘Başka işleri yok mu?’. Test maçının tamamını izliyorsunuz. Önce, sonra takımınız kaybederse, sadece üstün takımı alkışlayın,” dedi Butt YouTube kanalında.

Headingley’deki üçüncü Ashes Testinin arifesinde Stokes, Jonny Bairstow’un tartışmalı görevden alınmasının ardından “herkesin yoluna devam etme” zamanının geldiğinde ısrar etti.

“Dürüst olmak gerekirse, bir grup olarak daha fazla harekete geçebileceğimizi düşünmüyorum. Geçen hafta Lord’s’taki olayla ilgili çok fazla gürültü çıktı ama bir kaptan olarak benim ve İngiltere takımının bana göre Stokes, herkesin yapması gereken en iyi şeyin ondan uzaklaşmak olduğunu söyledi.

(AFP Girişli)

Bu yazıda bahsedilen konular