“Bana Bir Güney Afrika Forması Verin…”: İmran Tahir’in Takımın Dünya Kupası Çıkışında Savaş Çığlığı

amazing

New member
Avustralya’nın ODI Dünya Kupası 2023 şampiyonluğunu kaldırma umutlarını suya düşürmesiyle Perşembe günü Güney Afrika için bir başka kalp kırıklığı yaşandı. Proteas, yarı finalde Avustralyalılara karşı üç kalelik şok edici bir yenilgiyle karşılaştı ve bu, Kalküta’da düşük puanlı bir gerilime dönüştü. 213 ortalamanın altında bir skor peşinde koşan Avustralya, düzenli aralıklarla kaleleri kaybetmeye devam ederken, Pat Cummins ve Mitchell Starc sinirlerini koruyarak yedek 16 topla kendi taraflarında çizgiyi geçtiler.

‘Chokers’ etiketini taşımasıyla ünlü olan Güney Afrika, turnuvayı kazanmanın en güçlü adaylarından biriydi. Ancak eski Güney Afrikalı spinner Imran Tahir’in kaptan Temba Bavuma’ya kötü kaptanlığı nedeniyle sert tepki vermesi nedeniyle, bu takımların elenmesi bazı eleştirilere yol açtı.

“Her şey zihniyetle alakalı. Eğer sahaya çıkıyorsan, bir savaşçı olarak mı gidiyorsun? Saatte 90 mil hızla bowling oynayan bir bowling oyuncusuyla ısrar ediyorsun (Coetzee), ama onun için bir fiş saklamadın. Sonra şunu itiraf ediyorsun: Maçtan sonra Star Sports’a konuşan Tahir, “Kazanmak için 25 koşuya ihtiyaç duyduklarında dörtlü kaymalar var. Bir kaptan olarak, hatta kıdemli oyuncular olarak böyle şeyleri bilmeniz gerekir.” dedi.

“Bu büyük bir maç, normal, ikili bir maç değil. Gençler bu grubun daha fazla ne yapabileceğinin farkında değil. Elbette Güney Afrika takımı eninde sonunda finale çıkacak. Gençler gelecek. Biz bu takıma inandık, ve finale çıkan ilk kahramanlar onlar olmayacak. Eğer bu tür şansları israf etmeye devam edersen… bugün, zemin doluydu. Arkanda 54 milyon Güney Afrikalı var. Şahsen ben çok hayal kırıklığına uğradım. Ver Şu anda bana Güney Afrika forması giyiyorum, bu yaşta bile mücadele etmeye hazırım” diye ekledi.

Maçtan bahsederken Travis Head, Güney Afrika’yı üç kaleyle mağlup eden Avustralya’nın Hindistan’la Dünya Kupası final karşılaşması hazırlıklarını yaparken sopayla ve topla baktı.

Zafer için zorlu bir 213’ün peşinde koşan Avustralya, 62’lik kafa vuruşunun ardından yalpaladı ancak Steve Smith (30) ve Josh Inglis (28), beş kez şampiyon olan takımın yedek 16 topla hedeflerine ulaşmasına yardımcı oldu.

Avustralya sekizinci Dünya Kupası finaline ulaşırken, Güney Afrika, David Miller’ın 101’ine rağmen beşinci yarı final mağlubiyetinin acısını yaşadı.

Avustralya önce 137-5’e, ardından 193-7’ye geriledi, ardından Mitchell Starc (16) ve kaptan Pat Cummins (14) takımı eve yönlendirmek için cesaretlerini korudular.

(AFP girişleriyle)

Bu makalede bahsedilen konular