‘Aynı Pakistan Takımını MS Dhoni’ye Verin’: Eski Hindistanlı Batter’ın Babar Azam’ın 2023 Kriket Dünya Kupası Kaptanlığına Yönelik Komik Eleştirisi

amazing

New member
Babar Azam’ın dosya görseli© AFP

1992 şampiyonunun sekiz maçın dördünü kaybetmesi ve elenmenin eşiğinde olması nedeniyle Pakistan ideal bir ODI Kriket Dünya Kupası kampanyasına sahip değil. Lig aşamasında sadece bir maç kala Pakistan, halihazırda çekişmenin dışında olan İngiltere’ye karşı büyük bir zafer elde etmek için elinden gelenin en iyisini yapacak. Takımın Dünya Kupası’ndaki kasvetli gösterisi nedeniyle kaptan Babar Azam, birçok eski kriket oyuncusunun onu zayıf kaptanlığı nedeniyle eleştirmesi nedeniyle çok fazla tepki alıyor. Babar’ın liderliğin yanı sıra sopayla performansı da istenilen seviyede değil.

Eski Hintli vurucu Manoj Tiwari de partiye katıldı ve Babar’ı eleştirdi ve 29 yaşındaki vurucunun “proaktif bir kaptan” olabileceğini belirtti.

“Babar’ın kaptan olarak daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Proaktif olması ve bir adım ilerisini düşünmesi gerekiyor; örneğin Shadab’ın ritmini bulmakta zorlandığını görmesine rağmen bowling örneğini nasıl sürdürdü? Tiwari, Cricket Pakistan’ın aktardığına göre, mücadele eden bowling oyuncusu düzgün atış yapamıyorsa. Proaktif bir kaptana sahip olmak önemlidir, Babar’ın kalıpların dışında düşünmesi gerekiyor.”

Tiwari ayrıca eski Hindistan kaptanı MS Dhoni’nin, devam eden turnuvada kötü bir performans sergileyen aynı takımla Pakistan’ı bir “galibiyet serisine” taşıyacağını belirtti.

“Maçın durumuna göre planlarını değiştirmeye hazırlıklı olmalı. Sahadaki durum farklı olduğunda bazen ilk planlarınızın tersine gitmeniz gerekir. MS Dhoni’nin liderliğinde aynı Pakistan takımına verin, bu takımın daha iyi olacağına meydan okuyorum.” Galibiyet serisine sahip” diye ekledi Tiwari.

Pakistan şimdi Cumartesi günü Kalküta’da düzenlenecek ODI Dünya Kupası 2023’teki son lig aşaması maçında şampiyon İngiltere’ye karşı mücadele edecek.

Bu makalede bahsedilen konular