Avrupa’da yaşayan Asuriler Şırnak’ı ziyaret etti

alfilaria

Global Mod
Global Mod
Avrupa’da yaşayan Asuriler Şırnak’ı ziyaret etti
Kösreli ve Aksu köylerinde yaşayan Asuriler, 1990’lı yıllarda terör olayları nedeniyle köylerini akıtmak zorunda kalarak Avrupa’nın türlü ülkelerine yerleşti.

Yurt sayılmazsa yaşayan Asurilerden tek kısmı köye avdet projesi kapsamında 2014 yılında tekrar döndü.

Fransa ve Belçika’bile yaşayan ve Asurilerden oluşan 33 kişilik ekip dahi Erasmus projesi kapsamında Silopi ilçesini ziyaret etti.

Silopi Kaymakamı Cihat Koç’u makamında ziyaret fail ekip, henüz sonra Asurilerin yaşadığı Kösreli ve Aksu köyünü gezdi.

Ekip, ata ve babalarının yaşadığı evleri inceledi.

Kösreli Muhtarı İliş Beğtaş, devletten sayı memnun olduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Köye avdet projesi kapsamında bize elektrik ve su verildi, yolumuz, kilisemiz yapıldı. Her şeyimizi mevki karşıladı. Biz dahi sayı memnun olduk. Bizim büyüklerimiz, valimiz, kaymakamlarımız, komutanlarımız her zaman ziyaretimize, taziyemize geliyorlar. Herkesten sayı memnunuz. Bu kadar gencimiz Avrupa’dan geldi. Çok sevindim. Gençlerimize sesleniyorum. Hiçbir zaman toprağından, devletinden vazgeçmesin. Herkesi çağrı ediyorum.”

Ekipte yer saha ve Belçika’dan gelen Veysi Oğuz bile babalarının yaşadığı yerleri görünce sayı duygulandığını anlatarak, “Burası sayı güzel.” dedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.