Ashish Nehra'nın Shubman Gill'in Gujarat Titans'daki İlk Kaptanlığı Hakkında “Whole Of India” Yorumu

amazing

New member
Hindistan Premier Ligi'nin (IPL) yaklaşan sezonu öncesinde Gujarat Titans baş antrenörü Ashish Nehra, Shubman Gill'in en büyük kriket etaplarından birinde kaptan olarak nasıl çalıştığını görmekten heyecan duyuyor. Hardik Pandya'nın çocukluk dönemi Mumbai Kızılderilileri takımına geri dönmesinin ve beş kez şampiyonluğun kaptanı olarak Rohit Sharma'nın yerini almasının ardından Gill, Hardik'in bıraktığı boş alanı doldurmak için devreye girdi. Gill, 2019-20 sezonunda Syed Mushtaq Ali Trophy'de Pencap kaptanlığı ve 2020 başlarında Yeni Zelanda turu sırasında Hindistan A takımı kaptanlığı yaptıktan sonra bir takıma liderlik etme konusunda oldukça deneyime sahip oldu.

Nehra, Gill'in önümüzdeki sezon kaptan olarak gelişimini görmenin heyecanını dile getirdi.

“Gill'in nasıl çalıştığını görmek beni çok heyecanlandırdı. Sadece ben değil, tüm Hindistan. O bu tür bir oyuncu. Oynamak isteyen ve her üç formatta da başarılı olmak isteyen biri. Dolayısıyla biz franchise olarak, Nehra, ESPNcricnfo'nun aktardığına göre gazetecilere verdiği demeçte, “destek ekibi onun bir kaptandan çok bir kişi olarak büyümesine yardımcı olmaktan gerçekten heyecan duyuyor. Bir kişi olarak gelişirse, gelecekte kesinlikle daha iyi bir kaptan olacaktır” dedi.

Gill kariyeri boyunca birçok zorlukla karşılaştı. Kariyerindeki engellerden biri Cheteshwar Pujara'nın yerini almak ve Test formatında 3. sıranın gerekliliklerine uyum sağlamaktı.

Yakın zamanda İngiltere'ye karşı tamamlanan Test serisinde 452 koşu toplayarak bu rolü geliştirdi.

Ancak IPL'de GT'ye liderlik etme potansiyeli konusunda şüpheler devam ediyor. Nehra, Hardik, Shreyas Iyer ve Nitish Rana gibi ilk kez kaptanlık görevini üstlenirken takımlarını başarıya taşıyan çok sayıda oyuncuyu belirterek Gill'e destek verdi.

“Ve biliyorsunuz, Hardik de GT'nin kaptanlığını yapmadan önce hiçbir yerde kaptanlık yapmamıştı. Şimdi on takım var. Bu ilk örnek değil. Gittikçe daha fazla insan göreceksiniz, biliyorsunuz, Shreyas Iyer gibi biri, hatta Nitish Rana bile kaptanlık yapmıştı. Nehra, “Bu, tüm bu adamlar için harika bir deneyim ve bakalım bundan kim yararlanacak ve önce bir kişi, sonra bir oyuncu olarak tekrar ilerleyecek” dedi.

GT'nin vuruş antrenörü Gary Kirsten bile Gill'in daha da gelişebileceğini, çünkü kaptanlığın kendisi için harika bir adım olacağını düşünüyor.

“Liderliğin onun için önemli bir rol olacağını düşünüyorum ve onun bu işi yapmaya gerçekten istekli olduğunu biliyorum ve biz koçlar olarak, oyuncularından en iyi verimi aldığından ve lige liderlik ettiğinden emin olmak için ona yardımcı olmamız gerekiyor. Kirsten, takıma uygun şekilde ve onun liderlik etmesini istediğimiz şekilde hareket ettiğini söyledi.

“Kaliteli bir oyuncu. Tamamen iyi bir insan. Bireysel olarak muazzam bir motivasyonu ve kararlılığı var, bunu Hindistan için oynarken de gördük. Ancak her yeni lider gibi o da sıfırdan başlıyor ve zorluklarla karşılaşacak.” yol boyunca ve koçlar olarak biz de ona bu yolda yardımcı olmak zorundayız” diye ekledi.

GT, 24 Mart'ta Ahmedabad Narendra Modi Stadyumu'nda sezonun açılış maçında beş kez şampiyon olan Mumbai Kızılderilileri ile karşılaşacak.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular