“Arkadaşlarımdan Birini Kaybettim…”: Nathan Lyon, “Sarsıntı Yorumu” Konusunda Kevin Pietersen’i Patlattı

amazing

New member
Neslinin en büyük vurucularından biri olan eski İngiltere kaptanı Kevin Pietersen, Ashes 2023 sırasında bir uzman olarak yaptığı bazı yorumlar için büyük bir konuşma konusu oldu. Pietersen, oyunun belirli aşamalarında İngiltere takımının yaklaşımını eleştirmekten, Avustralyalı büyük Ricky Ponting’den belirli yorumlar üzerine sert karşılıklar almaya kadar, kendisini sık sık manşetlerde bulamıyor. Şimdi, İngiliz büyük oyuncu, yaralı Nathan Lyon’un sadece ikinci Ashes Testinin 4. Gününde ‘beyin sarsıntısı’ geçirmek için sopaya çıktığını öne sürerek muhtemelen çizgiyi aştı.

Daha önce Lord’s Test sırasında kendini yaralamış olan topallayan Lyon, takımının tahtaya birkaç tur daha eklemesine yardımcı olmak için sopaya geldi. Ancak Pietersen, off-spinner’ın böyle bir risk aldığını görmekten memnun değildi ve Avustralya’nın onu beyin sarsıntısı geçirmesi için bir hile olması gerektiğini, çünkü böyle bir durumun onların bir yedek almalarına izin vereceğini öne sürdü.

“Düşünsenize (Lyon) kafasına darbe almış ve beyin sarsıntısı geçirmiş olsaydı, Hindistan’daki performansına bağlı olarak benzeri bir yedek ve birinci sınıf bir topaç (Murphy) alırdı. düşünce için yiyecek,” dedi Pietersen.

Adil oyun Nathan Lyon #İngiltereKriket | #küller pic.twitter.com/ZiqstQkU16

– İngiltere Kriket (@englandcricket) 1 Temmuz 2023
Pietersen’e tokat atan Lyon, kendisine Phil Hughes olayını hatırlattı ve kendisinin veya ekibinin kafa travmasıyla asla işi şansa bırakmayacağını söyledi.

Lyon Cumartesi akşamı gazetecilere verdiği demeçte, “Test kriket benden çok daha uzun süredir ortalıkta ve sakatlıklar oyunun bir parçası” dedi.

Gözyaşları oldu, acı oldu ama hiçbir şey Nathan Lyon’u takımına yardım etmek için elinden gelen her şeyi yapmaktan alıkoyamadı. #küller pic.twitter.com/q2ceFt0bYw

— cricket.com.au (@cricketcomau) 2 Temmuz 2023
“Oraya sadece kafama darbe almak için çıktığıma dair yorumlar duydum ama buna gerçekten karşıyım. Kafama darbe aldığı için arkadaşlarımdan birini kaybettim, bu yüzden bence bu gerçekten kötü bir konuşma. sana karşı dürüst olmam gerekirse, vardı.”

Yumuşak doku yaralanmaları hakkındaki görüşü sorulduğunda Lyon, ICC’nin ikame maddelerinin kullanımına izin vermesi gerektiğini, başka türlü izin vermemesi gerektiğini tespit etti.

“Ama hayır, yumuşak doku yaralanmaları için düşünmüyorum (yerine geçenler olmalı). Ama beyin sarsıntısı için bu oldukça büyük bir risk, bu yüzden bundan memnunum, ama diğer yaralanmalar için hayır. Bu benim görüşüm.” dedi.

İkinci Ashes Testine gelince, Avustralya, 4. Günün sonunda 114 için 4 İngiltere vurucusunu göndererek sürücü koltuğunda.

Bu yazıda bahsedilen konular