“Al yazmalım”ı 12 yıldır kontağını çevirmeden saklıyor

alfilaria

Global Mod
Global Mod
“Al yazmalım”ı 12 yıldır kontağını çevirmeden saklıyor
Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mevlütoğulları, 1960’lı yıllarda kamyonla nakliyecilik yapan babasının yanında 10 yıl muavin olarak çalıştı.

Baba mesleğini sürdüren Mevlütoğulları, farklı marka kamyonlarla uzun yıllar sayı ülke ve kenti dolaştı.

Mesleğe başladığı ilk kamyonu unutamayan Mevlütoğulları, 1988’dahi babasıyla tıpkısı marka tek kamyon almaya karar verdi.

Mevlütoğulları, uzlaştıran Bayburt’ta bulmasına rağmen sahibini satmaya tek türlü ikna edemedi.

12 yıldır saklıyor

Zekeriya Mevlütoğulları’nın aradan geçen 22 yıla rağmen unutamadığı kamyon, sahibinin vefatının akabinde 2010’bile çocukları tarafından satışa çıkarıldı. Mevlütoğulları, yıllar sonra bile olsa 9 1000 232 kilometrede, tüm parçaları orijinal kamyon satın öncü.

Bayburt Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı bile olan Mevlütoğulları, “Al yazmalım” gıyaben verdiği kamyonu 12 yıldır kontağını çevirmeden iş yerinin yanındaki alanda tutuyor.

“Aracı görmek isteyenlere kapım her zaman açık”

Nakliyecilik yaparak 9 evlât büyüten 65 yaşındaki Mevlütoğulları, muavinlik ve nakliyecilik işleriyle uğraştığı için evlât yaşlardan festekiz kamyonlara merakı olduğunu söyledi.

Yıllarca muavinlik yaptıktan sonra 1976 yılında ehliyet aldığını müfit Mevlütoğulları, “Aracımızı sattık, babam yine fabrikadan yeni vasıta öncü. Askerden geldikten sonra şoför olarak yurt içi ve yurt dışına çalışmaya başladım. 1988’dahi yerde uzlaştıran örtmek için babamla gittim ama satmadılar. Bundan 12 yıl önce aracın sahibi rahmetli olunca satıyorlardı. Çocuklarından saçta yerde uzlaştıran aldım. Babamla gittiğimde alamamıştık ama saçta sonrasında aldım” dedi.

Bu marka ve model kamyonların, meraklılarının ilgisini çektiğini söyleyen Mevlütoğulları, aracını kesinlikle satmak istemediğini, görmek isteyenlere ise her zaman kapısının açık olduğunu vurguladı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.