'Agresif Liderlik Bocaladı': Avustralyalı Büyük'ün Ben Stokes Hakkındaki Sert Kararı

amazing

New member
İngiltere kriket takımı kaptanı Ben Stokes© AFP

Efsanevi Avustralyalı kriket oyuncusu Ian Chappell, Hindistan'a karşı kısa süre önce tamamlanan beş maçlık Test serisinde İngiltere'nin 4-1 yenilmesinin ardından Ben Stokes'un kaptanlığına sert bir saldırı başlattı. İngiltere, Haydarabad'daki ilk Test maçını kazandı ancak sonraki dört maçı kaybetti. Chappell, Ranchi'deki dördüncü Test maçı örneğini aktardı ve Stokes'un agresif kaptanlığının bu durumda bocaladığını ve bunun Hindistan'ın maçı oldukça kolay bir şekilde kesinleştirdiğini ve tartışılmaz bir liderlik elde ettiğini söyledi.

“Rohit Sharma ve Ben Stokes, Test serilerinde ilgi çekici bir kaptanlık savaşı yürüttüler. Ancak Stokes'un agresif liderliği çok önemli bir zamanda bocaladı ve Rohit tarafından iyi yönetilen Hindistan, Ranchi'deki dördüncü Testte büyük bir zaferle seriyi elde etti.” Chappell, ESPNCricinfo'daki köşesinde yazdı.

“Üçüncü akşam Stokes'un en iyi iki bowling oyuncusuyla Hindistan'ı kovalamaya ve en az bir kaleyi ele geçirmeye çaresizce ihtiyacı vardı. İnanılmaz bir şekilde, topu yarı zamanlı çalışan Joe Root'a verdi ve Jimmy Anderson'ın deneyimli, araştırıcı bowlingini görmezden geldi. Hindistan tüm avantajdan yararlandı ve sadece sekiz over üzerinden paha biçilemez 40 tur attı.”

“Stokes Ranchi'de bir numarayı kaçırdı. Daha sonra son günde çok fazla kolay tekliye izin vererek bazı temkinli saha yerleşimlerine başvurarak hatasını daha da artırdı. “Stokes'un kaptan olarak son derece cesur olması gerektiği ve şanslı olmasını umduğu bir dönemde anormal derecede muhafazakardı” diye ekledi.

Chappell, Stokes'un zorlu bir kovalamaca sırasında kaptanlığında hedefine uygun olmadığını açıkladı ve ondan Pakistan efsanesi Javed Miandad'dan ilham almasını istedi.

“Hindistan muhtemelen yine kazanırdı ama en azından atağa geçerek Stokes, İngiltere'ye üzücü bir zafer için en iyi şansını vermiş olurdu. Stokes, bu tür durumlarda liderlik ustası örneğini alırsa zorlu kovalamacalarda kaptanlığını geliştirebilirdi – Pakistan'ın Javed Miandad'ı.”

Chappell sözlerini şöyle tamamladı: “Rohit, düşünceli bir vuruşla geçici saha yerleştirmelerinden tam anlamıyla yararlanmaya devam etti ve Hindistan'ın sağlam açılış ortaklığı zaferin mühürlenmesine yardımcı oldu.”

Bu makalede bahsedilen konular