Afganistanlı Pacer Naveen-Ul-Haq, 2023 Kriket Dünya Kupası’ndan Sonra ODI’lerden Ayrılacak

amazing

New member
Afganistan’ın tempo oyuncusu Naveen-ul-Haq, yaklaşan Kriket Dünya Kupası’nın bitiminden sonra ODI formatından emekli olmaya hazırlanıyor. Afganistan’ın 24 yaşındaki pilotu, bu ayın başlarında Dünya Kupası’na çağrıldıktan sonra Virat Kohli ile karşılaşmak için sıraya girdi. ODI’ye ilk çıkışını 2016 yılında yapan Naveen, Ocak 2021’den bu yana Afganistan adına ODI formatında yer almıyordu. Geçen yıl formata geri dönme konusunda çekişme içindeydi ancak formata ara verdiğini söylemişti. Aksiyon dolu turnuvaya sadece bir hafta kala Naveen, 50’nin üzerinde formattan emekli olma kararını açıkladı.

Kararını Instagram’da duyurdu ve şunları yazdı: “Ülkemi temsil etmek benim için büyük bir onurdu ve bu Dünya Kupası’nın sonunda ODI formatından emekli olduğumu duyurmak istiyorum ve bu mavi formayı önümüzdeki sezonda da giymeye devam edeceğim.” Ülkem için T20 kriket.”

Naveen ayrıca, “Alınması kolay bir karar olmadı ancak oyunculuk kariyerimi uzatmak için bu zor kararı almak zorunda kaldım. Afganistan Kriket Kurulu’na ve tüm hayranlarıma destekleri ve sarsılmaz sevgileri için teşekkür etmek istiyorum” dedi. Postane.

Naveen, Fazalhaq Farooqi, Abdul Rahman ve çok yönlü Azmatullah Omarzai ile birlikte hücuma liderlik eden formatta geri dönmeye hazırlanıyor.

Omarzai, Pakistan’a karşı yakın zamanda sonuçlanan ODI serisini sakatlığı nedeniyle kaçırdı ancak aynı zamanda geri dönüşünü de yaptı.

Afganistan’ın yıldızlarla dolu spin saldırısı bir kez daha Rashid Khan, Mohammad Nabi, Mujeeb Ur Rahman ve Noor Ahmad gibi isimlerin etrafında dönecek.

Afganistan kadrosu:Hashmatullah Shahidi, İbrahim Zadran, Rahmanullah Gurbaz, Rahmat Shah, Riaz Hassan, Necibullah Zadran, Mohammad Nabi, Ikram Alikhil, Azmatullah Omarzai, Rashid Khan, Abdul Rahman, Noor Ahmad, Mujeeb Ur Rahman, Fazalhaq Farooqi, Naveen-Ul-Haq

Rezervler:Gulbedin Naib, Sharafuddin Ashraf, Fareed Ahmad.

Bu makalede bahsedilen konular