“Afganistan'ın T20 Dünya Kupası Yarı Finallerine Koşusu Gençlere Eve Dönüşte İlham Verecek”: Rashid Khan

amazing

New member

Kaptan Rashid Khan, Yeni Zelanda ve Avustralya'da kazanılan muhteşem galibiyetlerin ardından Afganistan'ın ilk T20 Dünya Kupası yarı final elemelerinin, çekişmelerle parçalanmış ülkenin gençliğine ilham verecek çok önemli bir başarı olduğuna inanıyor. ICC'ye ancak 2017 yılında tam üye olan Afganistan, Bangladeş'i yenerek ilk T20 Dünya Kupası yarı finaline katılmaya hak kazanarak tarih yazdı. Maç sonrası basın toplantısında Rashid, “Yarı finalin Afganistan'daki gençler için çok büyük bir ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Afganistan takımı ilk kez yarı finale çıkıyor” dedi.

“Ve bunu 19 seviyenin altında da yaptık, ancak bu seviyede bunu yapamadık. Hatta Süper Sekiz bile bizim için ilk kez oldu ve ardından yarı finaldeydi” diye ekledi.

Galibiyetin hemen ardından, Afganistan'ın tarihi başarısını kutlayan sevinçli taraftarların görüntüleri sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Bu başarı ile Afganistan beyaz top formatlarında ne kadar ilerlediğini gösterdi. Geçen yılki ODI Dünya Kupası'nda, son şampiyon İngiltere'yi ve eski kazananlar Sri Lanka ve Pakistan'ı üzdüler. Ağır topları Yeni Zelanda ve Avustralya'yı yenerek T20 Dünya Kupası'nda dev katliam koşularına devam ediyorlar.

Rashid, “Şu ana kadar tüm turnuvada oynadığımız kriket – yarı finalde olmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Bu şekilde herkes oyuna girme ve takım için en iyi performansı gösterme sorumluluğunu üstlendi” dedi.

“Bu yüzden duygularımı nasıl tanımlayabileceğimi bilmiyorum ama yarı finalde olmak takım ve ülke olarak bizim için büyük bir başarı ve şimdi yarı finali sabırsızlıkla bekliyorum.” Afganistan kriket takımı, dünya çapındaki T20 liglerinde oynayarak becerilerini geliştirmiş bir grup kişiden oluşur. Ancak ülkeleri adına oynamak için bir araya geldiklerinde bundan daha tutkulu bir grup bulmak zor.

Afganistan, sakin ve sakin tavrıyla işleri dengeleyen eski İngiliz kriket oyuncusu Jonathan Trott'ta mükemmel baş antrenörü buldu.

Sonuç, kendine olan inancın yüksek olduğu bir taraftır.

“Bana göre iyi takım ve kötü takım yoktur. Her takım birbirine eşittir. Bir gün içinde doğru kararı doğru zamanda verdik ve fark da burada ortaya çıkıyor. Bunun dışında beceri… Akıllıca, herkesin eşit olduğunu düşünüyorum” dedi Rashid.

Afganistanlı kaptanın dokunaklı konuşması.

– RASHID KHAN T20I'DEDİR. pic.twitter.com/Q9DDafG8sL

— John'un. (@CricCrazyJohns) 25 Haziran 2024
Yarı finalde onları namağlup bir Güney Afrika takımı bekliyor. Ancak Proteas turnuvada birkaç kez gerildi, özellikle de son virajda tökezleyen ve bir sayı farkla kaybeden Nepalli golcüler tarafından.

“Televizyonda izlediğiniz herhangi bir takımdan her zaman bu tür bir ilham alırsınız ve bu küçük toplamlar savunulur, size öğrenecek çok şey verirler ve Nepal'in tüm yarışmadaki performansı kesinlikle görmek hoş bir şeydi.” ” “Oynadıkları tüm takımlara karşı harika bir kriket oynadılar. T20'nin amacı da budur. Sahada doğru şeyi yaptığımız sürece her takımı yenebileceğimize dair bir özgüvene sahip olmanız gerekiyor. doğru zamanda ve işi basit tuttuğumuzdan emin oluyoruz.”

Bangladeş'e karşı oynanan maçta, Trott'un oyuncularına işleri yavaşlatmaları yönünde işaret vermesinin ardından Gulbedin Naib dramatik bir şekilde sırt üstü düştü ve uyluğunu tuttu. Ancak dakikalar sonra, çok yönlü oyuncu sadece sahaya geri dönmekle kalmadı, aynı zamanda Tanzim Hasan'ın kalesini de almaya devam etti ve bu da birçok eski oyuncu ve yorumcunun rahatsızlığının gerçekliğini sorgulamasına neden oldu.

Ancak Rashid olayı önemsememeyi düşündü.

“Biraz kramp girdi, ona ne olduğunu bilmiyorum ve sosyal medyada neler olup bittiğini bilmiyorum ama bunun bir önemi yok; bu sadece son saha sakatlığı geliyor ve biz de bunu yapmadık. Herhangi bir aşımı kaybettik, yağmur geldi ve biz öylece yola çıktık, bu oyunda çok büyük bir fark yaratacak bir şey değil.

“Beş dakika sonra sahaya geri döndük ve çok büyük bir fark olmadı. Benim için bu tıpkı küçük bir sakatlığın gelmesi gibi, sonra biraz zaman ayırmanız gerekiyor.”

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular