ACA, Kötü Muameleyle İlgili Ortaya Çıkan Hanuma Vihari Hakkında Soruşturma Başlattı

amazing

New member

Hanuma Vihari ve Andhra Kriket Birliği arasındaki sert çekişme, Pazartesi günü eyalet organının, ACA'yı devam eden sezonun başında kendisini kaptanlıktan istifaya zorlamakla suçlayan kıdemli vurucu hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmasıyla yeni bir hal aldı. Drama, Andhra'nın Ranji Trophy'deki mücadelesinin Pazartesi günü Vihari'nin eyalet birliğinin “kötü muamelesi” nedeniyle hiçbir zaman takımda oynamayacağını açıklamasıyla yenilgiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıktı.

“Takım arkadaşlarından, destek personelinden ve ACA yöneticilerinden Vihari'nin küfürlü dil kullanması ve taciz edici davranışlarıyla ilgili şikayetler alındı. ACA, tüm şikayetlerle ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütecek ve gereken eylem planı iletilecek,” dedi ACA bir medya açıklamasında.

Vihari ayrıca, tecrübeli oyuncunun maç sırasında kendisine bağırmasının ardından babasından kendisine karşı harekete geçmesini istediğini iddia ettiği yedek takım arkadaşına (bir politikacının oğlu) da saldırmıştı.

ACA, o dönemde genç oyuncudan Vihari ile ilgili şikayet aldığını belirtti.

“Bay Vihari'nin Bengal Ranji maçı sırasında herkesin önünde belirli bir oyuncuya kişisel olarak sözlü tacizde bulunduğu dikkatimizi çekti. Etkilenen oyuncu, ACA'ya uygun bir yetkiliye başvurdu” dedi.

Vihari, Andhra takımındaki diğer oyuncular tarafından imzalanan X hesabındaki açıklamasının bir kopyasını tek satırlık bir yorumla paylaşmıştı: “Bütün takım biliyor (o gün ne olduğunu).” “Üzücü olan kısım, derneğin oyuncuların ne derse desin dinlemek zorunda olduğunu düşünmesi ve oyuncuların onlar sayesinde orada olması (birlik). Kendime olan saygımı kaybettiğim için asla Andhra için oynamayacağıma karar verdim.

Vihari Instagram'da şunları yazdı: “Takımı seviyorum. Her sezon büyüme şeklimizi seviyorum ama dernek bizim büyümemizi istemiyor.”

Hindistan adına 16 Test oynayan orta dereceli oyuncu, sezona Andhra kaptanı olarak başladı ancak geçen yılın ikincisi Bengal'e karşı oynadığı ilk maçın ardından istifa etti.

Ricky Bhui sezonun geri kalanında takıma liderlik etti.

O zamanlar Vihari, liderlik rolünden uzaklaşma kararını “kişisel nedenlerden” kaynaklamıştı ancak şimdi sağ elini kullanan oyuncu, derneğin kendisinden istifa etmesini istediğini söyledi.

“Bengal'e karşı ilk maçta kaptandım, o maç sırasında 17. oyuncuya bağırdım, o da (siyasetçi olan) babasına şikayette bulundu, babası da federasyonun bana karşı harekete geçmesini istedi.

Vihari, “Hiçbir hatam olmadan kaptanlıktan istifa etmem istendi. Oyuncuya kişisel bir notla ilgili hiçbir şey söylemedim” dedi.

Ancak ACA, yeni bir kaptan atama kararının, Vihari'nin Hindistan'da aday olması nedeniyle bulunamama ihtimali göz önünde bulundurularak alındığını söyledi.

Daha sonra söz konusu oyuncu KN Prudhvi Raj, Instagram'da Vihari'yi asılsız iddialarda bulunmakla suçladı.

“Herkese merhaba! O adam benim, siz yorum kutusunda araştırıyorsunuz, ne duyduysanız kesinlikle yanlıştır, kimse oyundan üstün değildir ve benim kendime olan saygım her şeyden çok daha büyüktür.

Prudhvi, “Kişisel saldırılar ve kaba dil, hiçbir insan platformunda kabul edilemez. Takımdaki herkes o gün ne olduğunu biliyor… Bay sözde şampiyon. Bu sempati oyununu istediğiniz gibi oynayın” diye yazdı Prudhvi.

Vihari ayrıca, geçen yıl Ranji Trophy çeyrek finalinde Madhya Pradesh'e karşı oynadığı sakatlık maçını hatırlatarak, derneğin onun yıllar boyunca takım için yaptığı fedakarlıklara değer vermediğini ifade etti.

“Dernek, oyuncunun geçen yıl vücudunu sahaya veren ve solak vuruş yapan, son 7 yılda Andhra'yı 5 kez nakavt eden ve 16 Testte Hindistan adına oynayan adamdan daha önemli olduğunu düşünüyordu.

“Utandım ama bu sezon oynamaya devam etmemin tek nedeni oyuna ve takımıma saygı duymamdı” diye ekledi.

2023-2024 yerel sezonu öncesinde Vihari'nin Madhya Pradesh'e geçiş yapması da planlanmıştı ancak o, Andhra'da kalmaya karar verdi.

ACA, kararı tersine çevirenin ve Andhra ekibinde kalmaya karar verenin Vihari olduğunu söyledi.

Bu makalede bahsedilen konular