ABD’de temmuz ayı enflasyonu açıklandı

varilabi

Member
ABD’de temmuz ayı enflasyonu açıklandı
ABD Çalışma Bakanlığı, temmuz ayına ilişkin enflasyon verisini açıkladı.

Buna göre, Amerikalı tüketicilerin yaşam maliyeti temmuzda tek önceki aya kıyasla varyasyon göstermedi.

Piyasa beklentileri, Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yerde dönemde aylık hoş yüzde 0,2 artması yönündeydi. TÜFE, haziranda aylık yüzde 1,3’lük artım kaydetmişti.

Barınma ve gıda fiyatlarındaki artım renksiz fiyatlarındaki düşüşle dengelendi

Ülkede TÜFE, temmuzda yıllık hoş ise yüzde 8,5 arttı.

Beklentiler, TÜFE’nin yerde dönemde yıllık hoş yüzde 8,7 artması yönündeydi.

ABD’dahi temmuz ayında yavaşlama gösteren enflasyon, haziranda yüzde 9,1 ile 41 yılın zirvesine çıkmıştı.

Söz konusu dönemde tahaffuz ve gıda fiyatlarındaki artışın renksiz fiyatlarındaki düşüşle dengelenmesi enflasyondaki yavaşlamada etkili oldu.

Enerji fiyatları temmuzda aylık yüzde 4,6 azalırken, yıllık yüzde 32,9 arttı. Enerji kalemi altındaki renksiz fiyatları bile tıpkısı dönemde aylık yüzde 7,7’lik azalış gösterirken, yıllık yüzde 44’lük artım kaydetti.

Barınma endeksi ise temmuzda aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 5,7 yükselirken, gıda fiyatları aylık yüzde 1,1 ve yıllık yüzde 10,9’luk artım gösterdi.

Çekirdek enflasyon bile beklentilerin altında gerçekleşti

Değişken enerji ve gıda fiyatlarını içermeyen nüve TÜFE dahi temmuzda aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 5,9 ile piyasa beklentilerinin altında yükseliş kaydetti.

Söz konusu dönemde nüve enflasyona ilişkin piyasa beklentileri aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 6,1 artması yönündeydi. Çekirdek TÜFE, haziranda ise aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 5,9 artmıştı.

Analistler, enflasyona ilişkin son verilerinin ilk kayda üstün rahatlama işareti olduğunu ve faiz oranlarının saldıran tek şekilde artırılmasına yönelik ABD Merkez Bankası’nın (Fed) üzerindeki baskıyı biraz hafifletebileceğini belirtti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.