“22 Yılımızı Aldı…”: Pakistan Büyükünün Avustralya'ya Karşı ODI Serisi Galibiyetine Duygusal Tepkisi

amazing

New member

Eski Pakistan kriket takımı hızlı bowling oyuncusu Shoaib Akhtar, Pakistan'ın Avustralya'ya karşı tarihi bir ODI serisi zaferi kaydetmesiyle gençlerden övgüyle söz etti. Pakistan, son ODI karşılaşmasını 8 kaleyle kazandı ve üç maçlık seriyi 2-1 perçinleyerek 22 yıl sonra Avustralya topraklarında ilk ODI serisi galibiyetini kaydetti. Akhtar, hızlı bowling oyuncuları Shaheen Afridi, Haris Rauf ve Naseem Shah'ı etkileyici performanslarından dolayı övdü ve Pakistan'ın Avustralya'da son kez kazandığı 2002'deki deneyimlerini hatırlattı.

“Olağanüstü bir galibiyet. 22 yıl sonra Avustralya'ya karşı kazandık. 2002'de orada olduğumu hatırlıyorum. Gabba'da bir seri kazanmıştık ve oyuncuların seriyi kazanması 22 yılımızı aldı. Ve harika bir iş çıkardılar. “Gerçekten iyi oynadılar. Bir tutum değişikliği yaşandı. Naseem, Haris, Shaheen.

Pakistan kaptanı Mohammad Rizwan, Pazar günü Perth Stadyumu'nda oynanan üçüncü ve son maçta Avustralya'yı sekiz kaleyle mağlup ettikten sonra Avustralya'yı 2-1 ODI serisinde yenen bowling oyuncularını övdü.

Bu, Pakistan'ın 22 yıl içinde ev sahiplerine karşı kazandığı ilk ODI serisi galibiyetiydi. Mütevazı bir 141 hedefinin peşinde koşan Pakistanlı açılışçılar Saim Ayub (42) ve Abdullah Shafique (37), ilk wicket için 84 turluk ortaklık ekledi. Rizwan (30 oyun dışı) ve Babar Azam (28 oyun dışı), üçüncü kalenin 26,5 over ile çizgiyi geçmesi için 58 turluk kesintisiz bir ortaklık kurdular.

Daha önce Avustralya, vuruşa başladıktan sonra 31.5 overda 140 sayıyla elendi. Sean Abbott (30), kaybeden takımın en çok koşan oyuncusuydu. Sol kollu tempo oyuncusu Shaheen Shah Afridi ve Naseem Shah üçer kafa derisi alırken, Haris Rauf iki wicket aldı.

“Benim için özel bir an, millet bugün çok mutlu olacak, son birkaç yılda beklenen performansı gösteremedik. Ben sadece kura atışları ve sunumlarda kaptanım, herkes bana sahayla ilgili önerilerde bulunuyor, maçlar hakkında. Vuruş grubu ve bowling grubu,” dedi Rizwan maç sonrası sunumda.

“Bütün övgüler bowling oyuncularına ait, Avustralya'da Avustralya kolay değil, koşullar onların oyun tarzına uygun, ama bowling oyuncuları olağanüstüydü. Ayrıca iki açılışçıya da teşekkür ederim, kovalamacaları kolaylaştırdılar. Onlar (taraftarlar) bunu yapmıyorlar sonuçları çok önemsiyorum ama memleketteki insanlar her zaman arkamızda ve bu zaferi onlara adamak istiyorum” diye ekledi kaleci-vurucu.

(IANS girişleriyle)

Bu makalede bahsedilen konular