İşte R Ashwin Uluslararası Emekliliğini Açıkladıktan Sonra Neden Medyadan Soru Almadı?

amazing

New member
R Ashwin, Hindistan ve Avustralya arasındaki Brisbane Testi sonrasında basın toplantısında.© X (eski adıyla Twitter)

Efsanevi Hintli spinner Ravichandran Ashwin'in çarşamba günü uluslararası kariyerine son vermesi gerçekten de duygusal bir an oldu. Kimsenin bu konuda hiçbir fikri olmadığı için haber kriket dünyasında şok etkisi yarattı. Ashwin, Hindistan'ın Brisbane Testi ile Avustralya arasındaki son maçında soyunma odasında Virat Kohli ile sıcak bir şekilde kucaklaşırken görüldüğünde, birçok kişi sosyal medyada onun emekli olacağına dair spekülasyonlar yapmaya başladı. Söylenti doğru çıktı ve Ashwin, maç sonrası basın toplantısında botlarını en üst seviyeye asma kararını açıkladı.

Ashwin medyadan herhangi bir soru almamaya karar verdi. Böyle bir kararın nedenini açıklarken, bunun kendisi için “çok duygusal” bir an olduğunu ve sorulara “doğru” cevap veremeyeceğini söyledi.

“Hiçbir soru kabul etmeyeceğim ama gerçekten çok duygusal bir an. Sorulara doğru cevap verebilecek bir konumda olduğumu düşünmüyorum. Lütfen bunun için beni bağışlayın. Bir kez daha söylüyorum, bu benim fikrim. Ashwin, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Ashwin 106 Testte yer aldı, 37'si beş wicket taşıma dahil olmak üzere muazzam bir 537 wicket topladı ve 3.503 koşu topladı. Hatta onun Hint kriketine yaptığı katkının bu şaşırtıcı rakamların gösterdiğinden çok daha büyük olduğu bile iddia edilebilir.

Becerikli topaç, Testler genelinde yedinci en yüksek wicket toplayan oyuncu ve Hindistan'da efsanevi topaç Anil Kumble'ın (619 kafa derisi) ardından ikinci en yüksek wicket toplayan oyuncu. Ayrıca Testlerde Sri Lankalı spin ikonu Muttiah Muralitharan'ın (67) ardından 2. en çok beş wicket atışına sahip.

Ashwin uluslararası sahneden ayrılırken, arkasında gerçekten muazzam bir miras ve onun varlığını telafi etmek için gelecek gençlerin yerini dolduracak devasa botlar bırakıyor.

(ANI Girişleri ile)

Bu makalede bahsedilen konular